De wereld verbeteren én fit worden? Probeer de fitnesstrend ‘plogging’

De nieuwste fitnesstrend heet ‘plogging’ en komt uit Zweden. Hierbij word je niet alleen fit, maar ruim je ook rondslingerend afval op. Seriously good toch!

Overal waar ik fiets of loop zie ik afval en meestal raap ik het niet op, hoe erg ik dat ook vind. Ik vrees dat dat voor de meeste mensen geldt. Maar de Zweden hebben daar een oplossing voor: plogging.

Plogging is een samengevoegd woord. Het staat voor ‘picking up litter’ en ‘jogging’. Altijd al de aarde willen opschonen terwijl je fitter aan het worden bent? Dan is deze nieuwe trend iets voor jou.

Plogging is heel simpel. Je hebt maar één ding nodig: een plastic tas of vuilniszak. Terwijl je aan het joggen bent, raap je af en toe wat zwerfafval op. Je hoeft er echt niet naar te zoeken, het ligt voor het oprapen.

Je kunt er ook een volledige body workout van maken. Elke keer als je iets oppakt buig je niet voorover, maar doe je een squat. Hier kun je je eigen creativiteit op loslaten en zelf varianten voor bedenken. De wereld wordt er beter van, en jij ook!

Geïnspireerd? Lees ook: Heb jij al eens een zwerfie gemaakt?

Terra Ypma   ▸ door
Top
×
×