Zo zie je meteen welke zonnebril bij jouw gezicht past

Wil jij ook graag weten welk model zonnebril jou het beste staat? Wij helpen je om de juiste keuze te maken. Hello sunshine!


Elk gezicht is uniek en heeft een eigen vorm: ovaal, rond, hartvormig en vierkant. 
Bij elke gezichtsvorm past een bepaald type montuur het beste. Met de juiste zonnebril wordt je persoonlijkheid benadrukt en je uitstraling versterkt. Niet ieder model past bij elke gezichtsvorm. Welk type gezicht heb jij?

1. Ovaal gezicht: rechthoekig model

GreenTime zonnebril

De meeste mensen hebben een ovaal gezicht. Deze gezichtsvorm is lang en heeft een ronde kaak- en haarlijn. De verhoudingen zijn in evenwicht en je kin is smaller dan je voorhoofd. Jij hebt geluk, bij jouw gezichtstype staan nagenoeg alle vormen. Let er wel op dat de montuurbreedte gelijk is aan het breedste deel van je gezicht. Deze stoere rechthoekige zonnebril, van 100% natuurlijke materialen zoals hout en kurk, laat je gezicht goed uitkomen. Handgemaakt in Italië én duurzaam.

2. Rond gezicht: vierkant montuurHouten zonnebril type ZWS10B van Greentime

Heb je een rond gezicht? Dan heb je een ronde kaak en voorhoofd, en is je gezicht ongeveer even lang als breed. Kies voor een vierkant of rechthoekig model, want dat maakt je gezicht langer en slanker waardoor het optisch minder rond lijkt. Wanneer je voor een halfomrand montuur kiest, trek je de aandacht naar je wenkbrauwen. Ook hierdoor lijkt je gezicht wat langer.
 Deze vierkante zonnebril van Sandel of Zebrano hout heeft polaroid glazen 400 UV TAC. In een donkere of lichte variant.

3. Hartvormig gezicht: piloten bril Bamboe zonnebril ZWS12B van Greentime

Heb jij een hartvormig gezicht? Dan is je gezicht breed bij het voorhoofd en naar de kin toe steeds smaller. Vaak heb je hoge jukbeenderen en een mooie scherpe kin. Je kiest het beste voor een montuur die de contouren van je gezicht volgt. Een piloten bril of een meer vierkant wayfarer model gaan daarom goed samen met een hartvorm. Zoals deze sportieve zonnebril met subtiele metalen pootjes van het duurzame Italiaanse merk Greentime. Handgemaakt van Zebrano hout of bamboe.

4. Vierkant gezicht: rond modelHouten zonnebril ZWS09A van Greentime

Heb je een vierkant gezicht? Dan zijn je voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn ongeveer even breed. Om deze hoekige vorm te doorbreken, kies je het beste voor een rond- of vlindervormig model. Door een rond montuur lijkt je gezicht ronder en krijg je een zachtere uitstraling met het accent op je jukbeenderen. Greentime heeft ook deze modieuze ronde zonnebril in zijn collectie, handgemaakt van Sandelwood. Laat die zon nu maar komen!

 

Geïnspireerd? Lees ook: Milieu- én huidvriendelijke zonnebrand: hoe vind je die?

Top
×
×