Zes tekenen dat jij even seriously rustig aan moet doen!

We zijn allemaal wel eens moe en de een heeft er meer last van dan de ander. Maar wanneer moet je écht op de remknop drukken en naar je lichaam gaan luisteren?

Dat je moe bent na een intensieve work-out of een eindeloze vergadering is niet zo gek. Maar ben je vaak uitgeput na een dag op je werk of studie, terwijl je je niet eens fysiek hebt ingespannen? Misschien ben je dan wel mentaal vermoeid. Hier zes tekenen om erachter te komen of dit het geval is:

 1. Je hebt minder of geen behoefte aan sociaal contact
  Het idee van het geplande belletje met je vriendin of gesprek met je buurvrouw alleen al doet je diep zuchten.
 2. Je hebt het gevoel dat je hoofd helemaal vol zit
  Er is zo veel chaos in je hoofd door allerlei verschillende impulsen dat je je niet meer kunt focussen op wat op dat moment belangrijk is.
 3. Je bent vergeetachtig
  Je vergeet afspraken die je gemaakt hebt. Grote kans dat dit te maken heeft met het feit dat je simpelweg niet genoeg rust hebt om zaken in je op te nemen en afspraken bij te houden in je agenda.
 4. Je lichaam is moe
  Hoe lang je ook slaapt, je wordt wakker met een moe en pijnlijk lichaam. Dit kan goed komen door de drukte in je hoofd, omdat fysieke en mentale gezondheid met elkaar in verband staan.
 5. Je kunt (steeds) minder goed nadenken
  Als je een vraag wil beantwoorden of een verhaal wil vertellen sta je met je mond vol tanden, omdat het in je hoofd te warrig of juist helemaal leeg is.
 6. Je emoties vliegen alle kanten op
  Het ene moment voel je je fantastisch en het andere moment ben je weer helemaal down. Je lijkt je emoties niet meer onder controle te hebben.

Herken jij jezelf in (een aantal van) de bovenstaande tekenen? Dan is het tijd om even goed je rust te pakken!

Geïnspireerd? Lees ook: 3 wetenschappelijke redenen om een baaldag te hebben

Redactie   ▸ door
Top
×
×