Luister naar je lichaam: zo eet je volgens de Yoga Keuken

Wil jij meer balans en meer energie? Dan is het kookboek de Yoga Keuken misschien iets voor jou. Ook als je helemaal niet aan yoga doet.

De YogaKeuken van Kimberly Parsons

Dat je dagelijks aan yoga doet, is voor dit kookboek geen vereiste. De Yoga Keuken, geschreven door Kimberly Parsons, is voor iedereen die op zoek is naar een goede balans (en van lekker en gezond eten houdt). Met wel honderd verschillende vegetarische recepten zonder geraffineerde suikers en gluten is het boek sowieso al een musthave in de keuken, maar het is met name de opbouw en de manier van gebruiken die het boek bijzonder maken.

Bij dit boek is het namelijk de bedoeling dat je door te luisteren naar je lichaam bepaalt welk gerecht je gaat koken. Waarom? Volgens onderneemster en natuurdeskundige Kimberly kan voeding je helpen om je lichaam te versterken en in balans te brengen. Zo zouden de gerechten uit het boek je geluksgevoel een boost kunnen geven, zoals yoga dat ook kan doen. En door te luisteren naar je lichaam en stil te staan bij je gevoelens, kan je een gerecht kiezen waar je lichaam en geest iets aan hebben.

Door te luisteren naar je lichaam bepaal je welk gerecht je gaat koken

Om dit te kunnen doen is het boek ingedeeld in zeven hoofdstukken die gebaseerd zijn op het yoga-chakrasysteem. Bij de verschillende gevoelens en (lichamelijke) toestanden horen verschillende hoofdstukken. Als je bijvoorbeeld last hebt van een trage spijsvertering of voelt dat je behoefte hebt aan verandering, kun je voor het hoofdstuk (oftewel de chakra) ‘Stromen’ kiezen. De gerechten in dit hoofdstuk zullen je dan weer levenskrachtig laten voelen.

Zo kunnen alle gerechten uit de zeven verschillende chakra’s een positief effect hebben op jouw lichaam en geest:

  • Aarden (wortelchakra/Muladhara)
  • Stromen (sacraalchakra/Svadhisthana)
  • Vitaliseren (zonnevlechtchakra/Manipura)
  • Voeden (hartchakra/Anahata)
  • Versterken (keelchakra/Vishuddha)
  • Kalmeren (derde-oogchakra/Ajna)
  • Zuiveren (kroonchakra/Sahasrara)

Al met al een verrassend kookboek, dat je op een andere manier naar eten laat kijken.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de Yoga Keuken in onze webshop!

De yogakeuken van stichting bondgenoot

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×