gratis bezorging vanaf € 75,-

Wist je dat eekhoorns ieder jaar duizenden bomen planten!

De natuur heeft zo haar eigen manier om problemen op te lossen: eekhoorns zijn enorm vergeetachtig, waardoor hun verstopte nootjes kunnen uitgroeien tot complete bossen.

Eekhoorns besteden het grootste deel van hun leven aan het verzamelen van voedsel. Ze zijn de hele dag op zoek naar noten en zaden. Die verstoppen ze vervolgens meestal, om later op te kunnen eten.

Terwijl bijvoorbeeld vogels vaak een goed geheugen hebben, zijn eekhoorns enorm vergeetachtig. Eekhoorns kunnen wel weer veel beter ruiken en gebruiken hun neus dan ook om het eten terug te vinden. Dat lukt alleen niet altijd even goed. De eekhoorns maken het zichzelf extra ingewikkeld, doordat ze ook ‘nepgaten’ graven om te voorkomen dat andere dieren hun zaden en nootjes stelen. Als vogels de eekhoorns hebben zien graven en op die plek naar eten gaan zoeken, vinden ze niets.

De combinatie van een slecht geheugen en een heleboel nepgaten, zorgt ervoor dat eekhoorns hun eigen eten geregeld kwijtraken. Deze zaden en bomen kunnen weer uitgroeien tot bomen. Eekhoorns zijn naar schatting verantwoordelijk voor tenminste duizenden, maar waarschijnlijk miljoenen bomen wereldwijd. Zo dragen ze hun eigen steentje bij aan de oplossing van de milieuproblematiek. That’s seriously good!

Top
×
×