gratis bezorging vanaf € 75,-

Wil je met me dansen?

Op deze plek laten we elke week iemand aan het woord uit ons Seriously Good team. Dit keer: oprichter Ingrid van der Chijs. Sinds ze een half jaar geleden met Seriously Good begon, is geen dag meer hetzelfde als de vorige en weet ze nooit hoe de volgende dag eruit zal zien. En dat is soms best stressvol.

Toen ik een half jaar geleden aankondigde dat ik voor mezelf begon, was de meest gehoorde reactie die ik kreeg: ‘Wat dapper van je!’ De keuze voor het woord ‘dapper’ viel me meteen op. Het is een woord dat je niet meer zo vaak hoort als je ouder wordt, net als bijvoorbeeld het woord ‘knap’. Na een bepaalde leeftijd doe je blijkbaar niet zo vaak iets wat ’knap’ of ‘dapper’ is.

Een eigen bedrijf beginnen vond ik niet echt dapper van mezelf. Tuurlijk, ik gaf een goedbetaalde baan op voor een onzeker inkomen. En als het zou mislukken, moest ik maar hopen dat ik weer een nieuwe baan kon vinden. Best een beetje spannend, maar dapper was je voor mijn gevoel pas als je een hoge berg beklom zonder extra zuurstof of in je eentje de wereld rond zeilde.

Ik heb nog nooit zo veel verantwoordelijkheid gehad en tegelijkertijd heb ik me nog nooit zo onervaren gevoeld

Inmiddels zijn we een half jaar verder en voel ik me soms inderdaad een bergbeklimmer zonder zuurstof. Ik heb nog nooit zo veel verantwoordelijkheid gehad en tegelijkertijd heb ik me nog nooit zo onervaren gevoeld. Ik wist niet dat er zo veel is dat ik nooit eerder heb gedaan en waar ik totaal geen verstand van heb.

Na een half jaar weet ik ook dat dit erbij hoort als je een eigen bedrijf hebt. Ik denk niet dat er ooit een dag aanbreekt dat ik niet voor verrassingen kom te staan, aangename en minder aangename. Deze wetenschap geeft me gek genoeg meer rust. Als je weet dat elke dag nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, weet je toch een beetje hoe je dag eruit zal zien.

Een van mijn lievelingsboeken is ‘Wat ik zeker weet’ van Oprah Winfrey. Ik geef het vaak cadeau, omdat ik denk dat iedereen er op zijn eigen manier iets aan kan hebben. Ooit vroeg een interviewer aan Oprah wat ze zeker weet. Het inspireerde haar tot een vaste rubriek in haar tijdschrift ‘O’, waarvan de beste zijn gebundeld in het boek.

Geniet ervan dat je niet aan de zijlijn staat, maar op de dansvloer

Oprah beschrijft in een van de hoofdstukken dat ze de kans kreeg om als achtergronddanseres op te treden met Tina Turner en dat ze er aanvankelijk totaal geen plezier in had. Ze had maar één keer kunnen oefenen en was doodsbang dat ze een pasje zou vergeten of geen maat kon houden. Tot ze zich realiseerde dat het moment zo weer voorbij zou zijn. Toen gooide ze haar benen in de lucht en had de avond van haar leven.

De les die Oprah hieruit trekt is: geniet. Geniet ervan dat je niet aan de zijlijn staat, maar op de dansvloer. Je hebt elke dag de kans om je schoenen uit te schoppen en het leven te vieren. Probeer plezier te hebben in alles wat je doet, voordat het moment weer voorbij is.

De afgelopen maanden was ik vooral pasjes aan het tellen op de dansvloer van mijn leven, maar vanaf nu ga ik proberen om echt te genieten. Wil je met me dansen?

Liefs,

Ingrid

PS Leuk als je me volgt op Instagram: @iamseriouslygood

Top
×
×