Dit gezonde drankje is dé trend deze zomer

Dit gezonde drankje wordt het meest gespot bij de barbecue: de watercocktail. Time to spice up your water!

Bij warm weer moet je veel drinken, zo’n twee liter per dag. Water bevat geen calorieën en is de gezondste en goedkoopste manier om je lichaam van vocht te voorzien. 
Komt het even goed uit dat watercocktails de trend voor deze zomer zijn!

Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en is veel beter voor het milieu dan flessenwater, omdat er geen verpakking aan te pas komt. Omdat veel mensen alleen water drinken nogal saai en smakeloos bedachten Dopper en The Fabulous Shakerboys verfrissende en calorie-arme watercocktails.

Hier alvast drie heerlijke en gezonde recepten voor bij jouw volgende barbecue uit het boekje Watercocktails van Dopper (€4,50 in onze webshop):

Royal Orange Ice Tea
Er gaat niks boven een koude ijsthee en deze natuurlijke variant is van koninklijke allure. Doe een beetje honing, limoensap en veel water in je fles en shaken maar. Prik een paar kruidnagels in stukjes gesneden sinaasappel en voeg deze toe. Aftoppen met flink wat ijs en dan kun je genieten van je watercocktail!

Flower Power
De vlierbloesemsiroop van roomwitte bloemen geeft dit drankje een zomerse en fluweelzachte smaak. Je kunt daarnaast kiezen voor fruitsoorten zoals frambozen, bramen, grapefruit en citroen. Vlierbloesem werkt zuiverend en verzachtend, proost!

Cheery Cucumber
Deze water cocktail is zo klaar, het enige wat je moet doen is de Dopper vullen met water en daar komkommer aan toevoegen. Een ideale cocktail wanneer je je niet helemaal fit voelt, want komkommer heeft een reinigende werking. Even shaken, wat ijs toevoegen en ready!

Heb je de smaak te pakken? Voor meer natuurlijke dorstlessers, koop je hier het watercocktails boekje. De watercocktail shaken doe je gewoon in je Dopper waterfles.

Geïnspireerd? Lees ook: 5 eenvoudige tips om op een gezonde manier te detoxen

Top
×
×