Roadtrip? Het VW busje is terug én elektrisch!

Jippie! Het iconische hippiebusje van VW maakt een comeback. Wij kunnen niet wachten!

De legendarische hippiebus uit de jaren zestig maakt een comeback, maar dan hypermodern en elektrisch. We moeten nog even geduld hebben. Het nieuwe VW busje, de Microbus I.D. Buzz, komt waarschijnlijk in 2022 op de markt in Europa, de VS en China.

ID staat voor: Identity, Idea, Individual, Intelligent en Iconic Design. En ‘buzzing’ is het zoemende geluid dat de elektrische camper voor zes personen maakt. Als het aan Volkswagen ligt gaat dit designicoon straks de wereld veroveren en naar het elektrische tijdperk voeren. Groovy!

Het allereerste VW busje werd in 1950 gelanceerd en had slechts 30 PK. De laatste exemplaren rolden in 1980 van de band. Ze blijven erg geliefd als klassiekers, een beetje roadtrip maak je in een VW busje. De nieuwe microbus heeft 369 PK en een snel oplaadbare batterij onder de vloer. Binnen een half uur is de accu weer voor 80 procent opgeladen. Je kunt er bijna 600 kilometer mee rijden. En er komt zowel een personenversie als een bestelversie van deze retrobus.

Elektrisch én autonoom rijden komt steeds dichterbij

Het wordt nog mooier, vanaf 2025 kun je met het I.D. Pilot systeem waarschijnlijk level 3-autonoom rijden. Dat betekent dat je als bestuurder je handen vrij hebt en kunt genieten van het uitzicht naar alle kanten. In deze autonome modus kun je de voorstoelen om hun as draaien zodat je elkaar gezellig aan kunt kijken. En voor wie moe is, kun je de derde zitrij omtoveren tot een bed.

Dus haal die surfboards maar vast tevoorschijn, dit nieuwe VW busje staat garant voor de perfecte roadtrip.

 

Top
×
×