Vijf prachtige dieren waarvan niemand wist dat ze nog bestonden!

Sommige dieren laten zich voor zo’n lange tijd niet zien dat wetenschappers ze aan het lijstje van uitgestorven diersoorten toevoegen. Toch kan het dan zomaar gebeuren dat deze dieren op een dag weer verschijnen…

Dagelijks sterven er veel diersoorten uit, al weet niemand precies om hoe veel diersoorten het per dag gaat. Gelukkig zijn er ook dieren die na lange tijd off the radar te zijn geweest hun gezicht weer laten zien, zoals deze vijf mooie dieren:

1: De Australische nachtpapegaai

Deze bedreigde vogel werd in 2013 voor het eerst in lange tijd weer levend gespot en vastgelegd, nadat hij bijna een eeuw niet meer was gezien.

2: De Atelopus ebenoides

De zwarte kikker met zijn mooie witgele vlekjes komt alleen voor in Columbia en liet zich in 2006, na een periode van tien jaar, weer zien.

3: De almiqui

Deze diersoort werd sinds de jaren negentig als uitgestorven beschouwd, totdat onderzoekers het dier weer tegenkwamen in 2012 op Cuba.

 

 

 

 

 

4: De Javaanse olifant

De Borneodwergolifant, die op Borneo leeft, bleek na DNA-onderzoek in 2003 familie te zijn van de uitgestorven Javaanse olifant.

5: De terror skink

De terror skink werd voor een hele lange tijd beschouwd als uitgestorven. Sinds 1876 was de hagedis niet meer gezien. Toch werd het dier in 2003 weer gespot.

Geïnspireerd? Lees ook: Deze Indiase boom is de superster van de natuur

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×