Vijf tips om tóch een ochtendmens te worden

Kom jij met de grootste moeite je bed uit in de ochtend? Dat kan behoorlijk onhandig zijn, zeker als je dag vaak vroeg begint. Met deze vijf tips word je vanzelf een ochtendmens.

Laat jij je wekker wel drie keer snoozen, voordat je puf hebt om je bed uit te komen? En heb je vervolgens minstens één kopje koffie nodig om enigszins gezellig te zijn? Deze vijf tips zorgen ervoor dat je ’s ochtends echt makkelijker uit je bed komt:

  1. Bereid je voor op een goede nachtrust

Probeer je gedachten los te laten, wanneer je gaat slapen. Lukt het niet om te stoppen met malen en piekeren? Focus je dan op je ademhaling. Als je een goede nachtrust pakt, sta je de volgende ochtend uitgerust en vrolijk op.

  1. Word wakker met de natuur

Je schijnt het beste op te kunnen staan als je vanzelf wakker bent geworden. Dus word je een half uur voor je wekker wakker? Kies er dan voor om de dag alvast te beginnen. Slapen zonder wekker kun je jezelf zelfs aanleren. Als je voor de zekerheid toch liever gewoon je wekker zet, laat het snoozen dan achterwege.

  1. Kom even tot jezelf

Begin je dag niet gelijk gestrest en gehaast door zodra je wakker wordt te denken aan alles wat je moet doen. Neem in plaats daarvan even een paar minuten voor jezelf.

  1. Doe een (kleine) ochtend work-out

Wanneer je gaat bewegen maak je endorfine aan en dit zal jouw ochtend een flinke boost geven. Als je in de ochtend geen tijd hebt voor de sportschool, kun je ook thuis wat oefeningen doen of even een klein blokje om gaan.

  1. Fris de deur uit

Zorg ervoor dat je de tijd hebt om een lekkere douche te nemen en je klaar te maken voor de dag. Vergeet ook niet om even de tijd te nemen voor een ontbijtje. Vervolgens stap jij helemaal uitgerust, stress-vrij en vrolijk de deur uit.

Psst! Ken jij het biologische en eerlijk gemaakte beddengoed van Yumeko al? Dat slaapt nog eens lekker!

Geïnspireerd? Lees ook waarom we volgens onze biologische klok allemaal ochtendmensen zijn!

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×