Even binnen kijken: dit zijn de 5 mooiste ecohotels ter wereld

Het hotelwezen staat niet bekend om haar duurzame uitstraling, maar bij deze luxe hotels is dat wél het geval. Ze zijn eco-friendly en zien er ook nog eens seriously fantastisch uit!

Een hotel is over het algemeen niet de beste plek om je ecologische voetafdruk te verminderen. Denk aan overschotten eten, handdoeken die na ieder gebruik gewassen worden, agressieve schoonmaakmiddelen. Als je geen zin hebt om op vakantie te piekeren over het recyclingsbeleid van je overnachtingsplek maar niet op een hutje op de hei wilt zitten, is er een erg fijn alternatief. Zogeheten luxe ecohotels waar je met een seriously goed gevoel kunt luieren.

1. The Scarlet in Cornwall (Verenigd Koninkrijk)
The Scarlet in Cornwall (Verenigd Koninkrijk)

Een ecohotel en ecospa enkel voor volwassenen. The Scarlet is één van de beste ecohotels in het Verenigd Koninkrijk. Het is een luxe hotel, maar er vindt geen onnodige overconsumptie plaats. Het hotel geeft regelmatig donaties aan lokale goede doelen en afval wordt er zo veel mogelijk gerecycled en hergebruikt.

2. Hamanasi (Belize)
Ecohotel Hamanasi (Belize)

Een prachtig hotel dat in 2016 bij de Eco Excellence Awards de prijs won voor het beste ecohotel. Hier zijn de zeepjes milieuvriendelijk, is er een organische tuin met composthoop, wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en krijgen gasten een eigen stalen waterfles die ze kunnen bijvullen.

3. UXUA in Trancoso (Brazilië)
Ecohotel UXUA in Trancoso (Brazilië)

Nog een hotel waar je heerlijk tot rust kunt komen, gelegen in het noorden van Brazilië. UXUA financiert vele lokale projecten en scholen en heeft een lobbyist in dienst die de mooie kustlijn beschermt tegen ontwikkelaars. Pluspunt: Leonardo DiCaprio wil hier nog wel eens verblijven.

4. Hotel Central Park in New York (Verenigde Staten)
Ecohotel Hotels Central Park in New York (Verenigde Staten)

Dit hotel behoort tot de Amerikaanse eco-friendly hotelketen 1Hotels. De vestiging in New York zou het meest milieuvriendelijke hotel van de Big Apple te zijn. Zo zijn de kamerpasjes gemaakt van gerecyclede houtresten, de bloemen duurzaam gekweekt en is het interieur vintage.

5. Ambrose Hotel in Santa Monica (Verenigde Staten)
De mooiste ecohotels: Ambrose Hotel in Santa Monica

Dit milieuvriendelijke hotel heeft verschillende prijzen gewonnen. Het hotel verbruikt zo min mogelijk water en 75% van het afval wordt gerecycled of gecomposteerd. Ook aan de kleinere dingen is gedacht, de schoonmakers gebruiken bijvoorbeeld alleen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×