Vier bijzondere tenten die kamperen nog leuker maken!

Campers en caravans zijn steeds geliefder, maar er gaat toch niets boven de good old tent. En die zijn tegenwoordig seriously speciaal!

Nederlanders zijn dol op kamperen, ons land telt maar liefst 3,5 miljoen kampeerders die goed zijn voor ruim 5 miljoen vakanties op de camping. Wat ons betreft gaat er niets boven het slapen in een tent, dicht bij de natuur. Helemaal in een van deze bijzondere exemplaren:

1. Roomoon tent: hangende tent, alsof je op de maan slaapt

Roomoon tent

Droom je ervan om eens te chillen in een Space Station? Lekker ontspannen in de ruimte hangen en een beetje naar de aarde staren. Dit kan nu ook dichter bij huis met de canvas Roomoon tent, die je aan een boom hangt.

De Roomoon tent heeft wel iets weg van de maan, maar met een vloer van lichtgewicht dennenhout. Handgemaakt en customised met geïntegreerde LED-verlichting, kussens, kleden en zitzakken. Glamping in een ‘luchtballon’!

2. KarTent: tent van gerecycled karton, ideaal voor festivalgangersKarTent

Kamperen op festivals is afzien, de basisvoorzieningen zijn vaak matig en dan moet het ergste nog komen: de tent opzetten in de brandende zon of stromende regen. Daar is nu een waterdichte oplossing voor, namelijk de tweepersoons KarTent. Naar zeggen blijft-ie vier dagen lang droog én koel.

De KarTent is een wegwerp-festivaltent gemaakt van gerecycled karton en 100% recyclebaar. Na afloop van het festival kun je deze kartonnen tent dus gewoon laten liggen bij het oud papier. Creatief (je kunt ze laten bedrukken of erop tekenen) én zero waste kamperen!

3. POD-tent: modulaire tenten voor je eigen camping-communityPOD modulaire tenten

Onze liefde voor kamperen wordt er meestal al vroeg ingestampt. Veel van ons koesteren warme herinneringen aan kamperen met het hele gezin in Frankrijk of Italië. Alleen werd het wat minder gezellig tijdens je puberteit, want privacy was ver te zoeken. Toen bestond de POD-tent nog niet…

Want met de modulaire POD-tenten pas jij je onderkomen aan naar gelang je situatie. Manlief en jij slapen in een Maxi-pod, het ‘mothership’, die met tunnelstukken verbonden zijn met de Mini-pods van je pubers. Mocht je toch flink ruzie krijgen, dan koppel je ze gewoon los… Peace!

4. Tentsile Tree Tent: de ultieme boomhut voor kampeerdersTentsile Tree Tent

Een mobiele boomhut, zo kun je de Tentsile Tree Tent het beste omschrijven. Maar dan wel eentje die je het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Het enige dat je nodig hebt is een bijzondere plek om je tent aan drie bomen te knopen. Geen vochtige ondergrond en ongedierte, gewoon supercool!

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar: voor twee of voor drie personen. De ingang van de tent zit aan de onderkant, waar je via een touwladdertje naartoe klimt. Je slaapt op een comfortabele hangmat en het muggengaas beschermt je tegen insecten. Ook wanneer je boven water hangt. En voor iedere tent die verkocht wordt, worden drie nieuwe bomen geplant. We like!

Geïnspireerd? Lees ook: Tiny camper: deze micro-caravan hang je gewoon achter je fiets!

Top
×
×