Deze 7 verse kruiden zijn ook nog eens heel gezond

Bij discussies over gezond eten gaat het altijd over groente en fruit, maar verse kruiden kunnen ook heel gezond zijn. Deze 7 verse kruiden zijn lekker én goed voor je.

Bij gezond eten denk je vaak gelijk aan groente en fruit en eigenlijk nooit aan kruiden. Toch kunnen verse kruiden heel gezond zijn en bovendien zijn ze vaak een lekkere toevoeging aan je maaltijd. Deze 7 kruiden zijn goed voor je gezondheid:

1. Koriander

7 kruiden die goed voor je gezondheid zijn - koriander

Je vindt het heerlijk of je vindt het verschrikkelijk: koriander. De liefhebbers hebben geluk, want koriander bevat een grote hoeveelheid vitamine K. Dit is goed voor de bloedstolling en versterkt je botten.

2.Tijm

Naast antioxidanten, bevat tijm vitamine A, vitamine C, ijzer en magnesium. Het is dus zeker een aanrader om dit kruid wat vaker aan je eten toe te voegen.

3. Rozemarijn

Rozemarijn bevat carnosinezuur, een krachtige antioxidant, en is daarom bijzonder goed voor je. Het kruid zou pijn kunnen verlichten en je stemming en geheugen kunnen verbeteren. Ook fijn: rozemarijn geeft je een frisse adem.

4. Munt

Een kop muntthee na het eten is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Het bevordert je spijsvertering en kan helpen tegen buikpijn. Ook is het goed tegen bacteriën in je mond en kan het zelfs je tanden witter maken.

5. Lavendel

Waarschijnlijk staat lavendel niet standaard op je lijstje van verse kruiden, maar je zou het toch eens moeten proberen. Het drinken van lavendelthee kan je afhelpen van een opgeblazen gevoel en lavendel zou zelfs kunnen helpen tegen migraine.

6. Peterselie

7 kruiden die goed voor je gezondheid zijn - peterselie

Peterselie bevat vitamine A en C, vele antioxidanten (die onder andere een opgeblazen gevoel tegengaan) en is goed voor je botten. Dit kruid mag dus ook zeker niet ontbreken op het lijstje gezonde verse kruiden.

7. Oregano

Als laatste is oregano, een kruid dat je gemakkelijk kan toevoegen aan veel gerechten, een ontzettend gezond kruid. Zo bevat oregano onder andere vitamine K, ijzer, magnesium en omega-3.

Geïnspireerd? Lees ook: Deze 8 eetbare planten vind je gewoon in de Nederlandse natuur

Top
×
×