Nederlanders zijn het vieste van Europa! Herken jij deze 6 vieze gewoontes?

Nederlanders hebben een reputatie voor orde en netheid, maar wat blijkt? Volgens een recente peiling zijn wij het vieste volk van Europa! Dus gingen wij op onderzoek uit. Deze vragen onthullen hoe vies jij bent.

Nederlanders hebben een reputatie voor orde en netheid, maar wat blijkt? We zijn het vieste volk van Europa. Deze vragen onthullen hoe vies jij bent. Wees gerust, je bent niet de enige.

 

 1. Was jij je handen met water en zeep nadat je naar het toilet bent gegaan?
  
Nee hoor? Dat zegt de helft van de Nederlanders, blijkt uit een peiling van Gallup. 
En geen enkel ander land in Europa is zo schmutzig, zelfs de Belgen wassen vaker hun handen. Ongewassen handen verspreiden ziekten, die in ontwikkelingslanden vaak dodelijk kunnen zijn voor jonge kinderen. Zo erg is het bij ons gelukkig niet, maar je kunt echt beter je handen wassen voor het eten en na een bezoek aan het toilet. Tip: met de zeephanger Heart on a rope van Kanika vergeet je liefje ook niet meer om zijn of haar handen te wassen.
 2. Maak jij je huis wel schoon en doe jij dit soms naakt?
  Nederlanders vinden een schoon huis niet zo belangrijk. Onze meest voorkomende excuses zijn tijdgebrek, werk, hobby’s of kinderen en een heel mooie: we zijn er gewoon niet goed in, schoonmaken. Vaak vinden we een schone garderobe of werkplek belangrijker. Als we dan toch schoonmaken, doen we dat graag met muziek, want bewegen is gezond. En dan zijn er ook aardig wat Nederlanders die hun badkamer naakt schoonmaken en daarna direct een douche nemen. Een op tien Nederlanders doet dit maar éen keer per jaar trouwens, de badkamer schoonmaken.
 3. Was jij je beddengoed elke maand of alleen als het begint te stinken?
  Terwijl bijna de helft van de Nederlanders hun beddengoed elke twee à drie weken wast, doen sommigen van ons dit pas na een half jaar of jawel: wanneer het begint te stinken. Meer dan éen miljoen Nederlanders schijnen tussen heel vieze lakens te liggen. En nog iets, een op drie Nederlanders haalt vieze kleren uit de wasmand om het nog eens te dragen. Geen schoon ondergoed meer? Dan maar zonder ondergoed de dag door, lekker bezig!
 4. Doe jij aan neuspeuteren of nog erger, eet jij de opbrengst dan op?
  We doen het vaak en overal, neuspeuteren. Meer dan 90% van de Nederlanders peutert wel eens in zijn of haar neus. Wat wel een beetje jammer is, is dat maar de helft dat snotje of purkje in een zakdoekje doet. Eeeeew! Maar het kan nóg ranziger: 10% eet het namelijk op. Vandaar het gezegde “zit niet zo uit je neus te vreten?” 
Het is trouwens een fabeltje dat het goed is voor je weerstand, maar het kan ook geen kwaad. Voor anderen is het geen pretty sight, dus zoek liever een andere hobby.
 5. Eet jij weleens van de vloer, nadat je iets hebt laten vallen?
  De meesten van onze landgenoten zien het niet als een probleem om iets te eten dat net op de grond is gevallen, omdat we liever niets verspillen. Er is zelfs een gouden regel voor: de vijfsecondenregel. Een recente studie toont echter aan dat bacteriën al vanaf de eerste seconde aanvallen. Blijkbaar is ons immuunsysteem inmiddels wel wat gewend.
 6. Neem jij je smartphone mee naar het toilet?
  Driekwart van de Nederlanders gebruikt zijn mobiel op het toilet, multitasken heet dat. Eindelijk even tijd om met je vrienden te chatten of het nieuws te lezen. Maar ook Facebook en Instagram zijn populair. Sommigen blijven zelfs langer op het toilet zitten om iets af te lezen of nemen zonder enige gêne de telefoon op. Niet zo slim. Wanneer je de wc doortrekt komt er een mist aan water vrij die ook op je telefoon belandt. In deze mist zitten vaak virussen en E. Colie-bacteriën, ook wel poepbacteriën genoemd. Dus als je het echt niet kunt laten, doe dan eerst de wc-deksel naar beneden voordat je doortrekt. Sowieso een goede gewoonte.
En dan nog iets vreemds, Nederlanders zijn bange poeperds. Ze hebben poepangst en stellen poepen liever uit op het werk, in een restaurant of als ze ergens op visite zijn.
 De Maag Lever Darm Stichting deed hier onderzoek naar en wil het poeptaboe doorbreken. Dit jaar valt de Nationale Poepdag op 11 april, een dag van schaamteloos poepen.
Top
×
×