Stoer: twee vaders zetten verzorgingslijn voor baby’s op

Waarom zou je ingrediënten in verzorgingsproducten stoppen die babyhuidjes irriteert? Dat dachten twee studievrienden toen ze vader werden. Ze besloten natuurlijke babyproducten te ontwikkelen waar nu tot in China vraag naar is!

Toen Jochem en Sjoerd in 2013 vader werden, begonnen ze zich te verdiepen in ingrediënten in verzorgingsproducten voor baby’s. En met hun bevindingen waren ze allesbehalve blij….Zelfs in producten voor de allerkleinsten bleken schadelijke ingrediënten te mogen zitten.

Natuurlijke verzorgingsproducten baby's

En wat doe je dan? Juist, dan begin je een eigen verzorgingslijn voor baby’s. Het motto van hun merk Naïf is less is more. In de verzorgingsproducten zitten volgens de ondernemers alleen werkzame ingrediënten zoals avocado, tomaten, macadamianoten en lijnzaad en geen minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. “Met Naïf brengen we huidverzorging zoals het bedoeld is. Waar je bij de ingrediënten niet hoeft te denken ‘Hè? Wat smeer ik eigenlijk op m’n huid?'”

Steeds meer ouders begonnen stiekem zelf de babyshampoos en crèmes te gebruiken

Het merk sloeg al snel aan. En wat bleek? Steeds meer ouders begonnen stiekem zelf de babyshampoos en crèmes te gebruiken. Dus besloten Jochem en Sjoerd ook voor vrouwen een verzorgingslijn te ontwikkelen. Deze bestaat uit negen producten waaronder een cleanser, conditioner, dagcrème en shampoo.

De lijn van Naïf ligt in grote winkelketens als Etos, Prénatal en de Bijenkorf en wordt in ziekenhuizen en kinderdagverblijven gebruikt. Maar ook over de grens is er al vraag naar, onder andere in Groot-Brittanië, Korea, Singapore en China.

Er komen gelukkig steeds meer natuurlijke producten die veilig zijn voor de tere kinderhuid. Een ander merk dat wij erg goed vinden is het Canadese merk Attitude. Het merk maakt 100% natuurlijke producten en heeft veiligheid en gezondheid altijd op de eerste plaats staan. Attitude voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen voor de gezondheid van de Amerikaanse milieuorganisatie Environmental Working Group (EWG). Bekijk hier de natuurlijk kinderlijn Little Ones van Attitude.

Geïnspireerd? Lees ook: Veel populair speelgoed is niet goed voor je kind: hier moet je op letten

Top
×
×