Blogger Tiny Temple geeft styling tips: zo kleed je basics aan

Noor (27) is eigenaar van Tiny Temple, een duurzame styling service en gelijknamige blog waarmee zij je inspireert en helpt om tweedehands kleding en duurzame merken te dragen. Op Seriously Good geeft ze tips voor een duurzame garderobe. Vandaag: hoe je je basics aankleedt.

Ja, dat heb je waarschijnlijk verkeerd gelezen. Het gaat vandaag namelijk niet om hoe je je op een basic manier kunt aankleden, maar juist hoe je je basics aankleedt. En daar zit een groot verschil. Een héél essentieel verschil.

Blog Tiny Temple: Kleed je basics aanEen duurzame garderobe begint bij het hebben van een goede basis. Hiervoor is het ontzettend belangrijk om te weten wat bij je past en waar jij van houdt. Zijn het felle kleuren? Gekke prints? Mooie pakken met een goede snit? Of houd je van een minimalistische stijl (en misschien ook van een minimalistische kast)? Top! Zodra je hier achter bent kun je namelijk een stuk bewuster je kast gebruiken én vullen.

Het hebben van een goede basis in je kledingkast kan ook erg helpen. Over het algemeen werkt het goed om een aantal basic items tot je beschikking te hebben, zoals een simpel wit en/of zwart shirt, een fijne jeans, een mooi jasje of een nette pantalon. Hiermee kun je andere items met drukke print een beetje in balans brengen.

Zorg dat alle items in je kast 100% bij jou passen

Wat denk ik het belangrijkst is, is dat je zorgt dat alle items in je kast 100% bij jou passen. Daarmee zorg je elke dag weer voor genoeg inspiratie recht voor je neus. Dit hoeft helemaal niet allemaal in dezelfde stijl te zijn. Als je zoals ik een kameleon-achtige stijl hebt (de ene dag een vrouwelijke rok, de andere dag jeans met sneakers en weer een andere dag items die van mijn oma geweest zijn), is het juist leuk om verschillende stijlen in de kast te hebben hangen. Zo kun je iedere dag weer kiezen wat je aantrekt bij jouw ‘mood-of-the-day’. Maar zorg dan wel dat elk item op jouw manier bij je past en je helemaal gelukkig maakt.

Duurzame merken met een minimalistisch design vind ik prachtig, maar dat past niet zo goed bij mijn persoonlijkheid. Ik zou deze kleding dan ook combineren met een felle print of vintage item. Toch houd ik van de echte basics, een fijn wit t-shirt en een simpele jeans (tweedehands, dat wel) zijn onmisbaar in mijn garderobe. Maar deze kleed ik dan wel weer aan met accessoires. Een opvallende oorbel, of een leuke riem. En dat kan jij ook doen!

Accessoires maken de combinatie mogelijkheden van je kast bijna oneindig. En wat ik het leukste vind: accessoires zijn het meest easy om in de kringloop/tweedehands te vinden vanwege de ‘one-size-fits-all’ eigenschap. Top dus!

Trek één simpele outfit aan en ga op zoek naar combinaties

Mijn outfit op de foto bevat het allemaal: een simpele rok (tweedehands) met een simpel shirt (duurzaam), met daarbij een toffe oorbel, kleine kettinkjes, een sjaaltje als riem en een mooie vintage tas. Maar dit kan natuurlijk ook helemaal anders. Draag het sjaaltje eens in je haar en zie wat er gebeurt. Wissel de oorbellen en kleine kettinkjes in voor een opvallend exemplaar (ik zou kiezen tussen oorbel of ketting, maar alles kan natuurlijk). Ga vooral eens proberen. Trek één simpele outfit aan en ga op zoek naar combinaties.

En onthoud: always have fun with it! Lekker combineren en spelen met je outfits, zo kun je de wereld goed laten zien wie jíj bent.

X Noor

PS Heb je altijd al willen weten hoe je accessoires optimaal kunt gebruiken voor jouw garderobe en stijl? Volg dan eens mijn workshop waarbij we de mooiste vintage accessoires gebruiken om nieuwe inspiratie op te doen om jezelf te onderscheiden. Meer informatie vind je op mijn website Tinytemple.nl

Geïnspireerd? Lees ook deze blog van Tiny Temple: Denk in unisex

Top
×
×