Blogger Tiny Temple geeft stylingtips: zo draag je een kledingstuk heel anders

Noor (27) is eigenaar van Tiny Temple, een duurzame styling service en gelijknamige blog waarmee zij je inspireert en helpt om tweedehands kleding en duurzame merken te dragen. Maandelijks geeft zij op Seriously Good tips voor een duurzame garderobe. Vandaag deel 1.

Misschien moet ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben een ontzettende kringloopwinkel gek. Zet mij een dag in zo’n grote Amerikaanse kringloophal neer en je ziet me niet meer terug. Het vinden van een tof item dat ook nog précies jouw maat is geeft een ontzettend groot gevoel van voldoening, alsof het ‘meant to be’ is.

Noor van Tiny TempleWat heeft dat dan met deze maandelijkse blog met tips te maken? Nou, zonder mijn liefde voor tweedehands kleding had Tiny Temple niet bestaan. En was ik er nooit achter gekomen hoe vervuilend de kledingindustrie is. En tja, als ik dat niet had geweten had ik nooit ontdekt hoeveel mensen bezig zijn met het verbeteren van de wereld. Heb je alle duurzame merken op Seriously Good al eens bekeken? Zó tof dat ik mijn liefde voor styling, tweedehands items en duurzame kleding hier mag delen.

Om de reeks af te trappen deel ik vandaag tip numero uno. In mijn ogen is dit een alles overkoepelende tip. Het gaat namelijk om creativiteit en inbeelding. Draag jij een item precies zoals je hem gekocht hebt? Is een jurk altijd een jurkje en een vest altijd een vest? Jammer, want daar wordt je garderobe een stuk kleiner van.

Waarom kan dat vest niet als jurk? En waarom zou de jurk geen rokje kunnen zijn? Deze tip zal je ook helpen in de kringloopwinkel. Als je verder kunt kijken dan het kledingstuk in je hand, gaat er een wereld voor je open. Is het hengsel van de tas net niet mooi? Vervang deze dan of bindt er een sjaaltje omheen.

Als je verder kunt kijken dan het kledingstuk in je hand, gaat er een wereld voor je open

Dus, ga op zoek naar nieuwe manieren om de items in je kast te dragen. Je zult zien dat je meer outfits kunt maken met dezelfde items. Kijk bijvoorbeeld naar deze mooie duurzame jurk van Marjolein Elizabeth. Door de jurk met een trui te combineren, lijkt het net zo goed een rok. Dit is trouwens ook een super outfit voor het wispelturige Nederlandse weer. Mocht de zon plotseling doorbreken, dan trek je de trui uit en voilá.

Nog een tip: deze jurk heeft een recht model welke ontzettend leuk gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld een ketting en espadrilles. Mocht je de vorm iets willen veranderen, dan zou je een riem of sjaaltje om je taille kunnen dragen. Ik draag er een tweedehands riem bij, om mijn figuur iets te accentueren en de trui meer vorm te geven. Geeft een heel andere look!

Zijn er items die jij op een nieuwe manier weet te dragen? Ik ben benieuwd! En wil je meer weten over de tweedehands items van deze outfit, kijk dan op Tiny Temple.

Tot de volgende keer! X Noor

(PS De foto’s zijn gemaakt door Masha Gavrile)

Tiny Temple   ▸ door
Top
×
×