Shoptips: hier koop je echt mooie tweedehands kleding

Tweedehands kleding kopen is goed voor de portemonnee én het milieu, maar dan moet de kleding er natuurlijk wel netjes en mooi uitzien. Dit zijn onze favoriete adresjes, waarmee je troep vermijdt en gegarandeerd succes hebt.

Als je weet waar je moet zijn, is tweedehands kleding ideaal. Goed voor je portemonnee eén het milieu! Dit zijn onze favoriete on- en offline adresjes voor tweedehands kleding:

Websites: eindeloos browsen op zoek naar je favoriete item!

United Wardrobe
United Wardrobe is op dit moment dé plek waar jij de mooiste koopjes op de kop kunt tikken of je kleding kunt verkopen. Het is als het ware een sociale marktplaats. Het doel van United Wardrobe is om tweedehands kleding overal ter wereld de norm te maken. Ze hebben wel een punt, want er bestaat al zoveel kleding dus waarom zou er steeds maar bijgemaakt moeten worden.

The Next Closet
Je vindt hier de mooiste tweedehands designer items. Denk aan Louis Vuitton tassen en Chanel oorbellen, maar ook meer betaalbare merken als Filippa K. En een groot voordeel: hier kun je die mooie tas of oorbellen net wat goedkoper aanschaffen. Ook kan je hier je designer items verkopen. Het is dus een wat duurdere webshop, maar Seriously Good’s Ingrid heeft een tip: like je favoriete item en wacht tot het verder afgeprijsd wordt.

BLG SHP
BLG SHP is de plek waar je moet zijn als je fan bent van bloggers. Bloggers zien er altijd zo hip uit, maar vaak worden al die – vaak dure – kledingstukken maar enkele keren gedragen. BLG SHP heeft hier iets op bedacht. Bloggers kunnen op dit platform hun kleding te koop aanbieden. Hoe leuk is het idee dat jij misschien binnenkort loopt in die coole broek van jouw favoriete blogger.

Facebookgroepen voor vintage mode, had jij ze al ontdekt?

Vintage Marketplace
Tegenwoordig bestaan er zelfs Facebookgroepen waar je je kleding op kunt kopen en verkopen. Vintage Marketplace is hier een bekend voorbeeld van. Je kunt hier van alles vinden, van kleding tot woon- en gebruiksvoorwerpen en van de jaren ’20 tot de jaren ’80.

Bohemian Marketplace
Een andere bekende facebookgroep is Bohemian Marketplace. Dit is de plek waar je als particulier al je bohemian spulletjes kunt verkopen. Het maakt niet uit of het nieuw, tweedehands of zelfgemaakt is, alles mag zolang het maar bohemian is.

Deze winkels met tweedehands kleding zitten op meerdere locaties:

Episode
Episode is, als je het mij vraagt, dé vintage winkel van het moment. Je vindt er de mooiste Levi’s broeken, maar zelfs ook Burberry coats en zijden sjaaltjes. Episode zit verspreid over de grote steden in Nederland. Amsterdam heeft er maar liefst vier. Ook in België, Kopenhagen en Parijs kan je deze te gekke vintage winkels vinden.

Appel & Ei
Appel & Ei is een vintage winkel, maar de winkels zijn in een nieuw jasje gestoken. Het heeft een wat modernere uitstraling. Het doel van eigenaren was om de leukste vintage winkel te worden. De kleding die in de rekken hangt is vaak niet ouder dan vier seizoenen.

Tweedehands kleding lenen kan ook!

LENA
Naast tweedehands kleding kopen is er ook nog de optie om kleding te lenen, bijvoorbeeld bij LENA. Voor elk feestje een nieuwe outfit aanschaffen, kost je bakken met geld. Bij LENA kun je daarom kleding lenen. Je betaalt hier eenmalig 10 euro en vanaf dat moment kan je alles lenen wat je maar wil.

Geïnspireerd? Lees ook: Deze drie sterren maken duurzame mode seriously sexy

Top
×
×