Yes! 9 X shoppen voor minder afval

De eerste week van september is het wereldwijd Zero Waste Week. In deze week word je uitgedaagd zo min mogelijk afval te produceren. Het liefst helemaal niets. Gelukkig kun je met shoppen ook een bijdrage leveren!

De oprichter van Zero Waste Week, de Britse Rachelle Straus, kreeg het voor elkaar om in een jaar tijd slechts slechts een vuilnisbak aan afval te produceren. Nu vinden wij dat zeer bewonderenswaardig, maar we snappen dat de lat zo wel erg hoog ligt.

We vinden het al seriously good als jij water drinkt uit een Dopperfles, eigen tassen meeneemt naar de supermarkt en netjes je papier en plastic scheidt. Maar wist je dat je met shoppen ook afval kunt verminderen? Speciaal voor Zero Waste Week: 9 seriously goede producten die bijdragen aan minder verspilling:

 1. Augurkenpotje als lamp van RESCUED, €44,50
  Ooit gedacht dat je augurkenpotjes nog een keer zou gebruiken als lampje in huis? Deze Pickle Lights staan extra leuk in de keuken of boven de keukentafel.
 2. Stoere tas van RAINS, €95,-
  De stijlvolle tas Pace Bag Smoke is gemaakt van 50% PU (ECOtex100 rubber) en 50% PET (deels gerecycled). 
 3. Sneakers van NAE, €99,00
  Deze coole sneakers zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en lopen heerlijk. Dat is nog eens een comfortabele manier van plastic afval reduceren!
 4. Heerlijke geurverspreiders van WE LOVE TE PLANET, €21,-
  De essentiële oliën in deze diffusers zijn onverdund, zonder kunstmatige toevoegingen of verdunners. Ze gaan daardoor twee keer zo lang mee als reguliere geurverspreiders. De verpakking, stokjes en flesjes zijn gemaakt van ecologisch en gerecyled materiaal.
 5. Limited edition jasje van een nieuw Seriously Good merk NOUMENON, €370,-
  Dit prachtige en exclusieve Porselein Jacket hoort bij de “From Couch to Coat” Collectie van Noumenon. Het is gemaakt van overgebleven meubelstoffen. Elk jacket is uniek, dus niemand loopt in hetzelfde jasje.
 6. Kaars van RESCUED, €9,95
  Waarom zou je olie die is gebruikt voor koken meteen weggooien als je er ook kaarsen van kunt maken? Voor wie bang is voor een aangebrande lucht in huis: daar ruik je helemaal niets van. Ook het potje waar de kaars in zit is gerecycled.
 7. Trio van ringen van JULIA OTILIA, €119,95
  Je kunt deze prachtige ringen los of met elkaar dragen. De ringen zijn gemaakt van sterlingzilver in een atelier op het Indonesische eiland Bali. Daarbij is zo veel mogelijk gerecycled zilver gebruikt.
 8. Windjack van KNOWLEGDE COTTON APPAREL, €199,-
  Deze jas kun je goed gebruiken in Nederland, want hij is wind- en waterdicht. Zit jij lekker warm op de fiets terwijl je ook nog eens bijdraagt aan Zero Waste Week, want de jas is van 100% gerecycled polyester van PET-flessen.
 9. Denim sjaal van LOOP.ALIFE, €69,00
  Deze superlichte sjaal is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken! Tip: ook fijn om te gebruiken als omslagdoek in huis of buitenshuis.

Geïnspireerd? Bekijk ook: Blogger Lauren Singer produceert geen afval

Top
×
×