Seriously good to meet you!

Een jaar geleden zegde ik mijn baan op, omdat ik een serieus goed idee had: ik wilde een online magazine gaan maken over een duurzame levensstijl met daarbij een conceptstore vol goede producten. Om te laten zien dat duurzaam niet alleen goed is, maar ook makkelijk haalbaar. En dat het leuk en stijlvol kan zijn.

Seriously Good to meet you! Als iemand je zou vragen om een duurzaam lifestylemerk te noemen, hoeveel zou je er dan weten? Eén? Twee? Drie misschien? Zelf wist ik er in elk geval tot voor kort ook maar een paar te noemen. En erg aansprekend vond ik ze niet.

Ik was wel al langer bezig met de vraag wat ik zélf zou kunnen doen aan een beter leven: aan de arbeidsomstandigheden van mensen in kledingfabrieken, aan een schone, diervriendelijke voedselproductie, aan milieuvriendelijke productieprocessen. Kortom, aan een wereld die mijn dochter, onze kinderen, een gezonde en goede toekomst biedt.

Een wereld die mijn dochter, onze kinderen, een gezonde en goede toekomst biedt

Ik dacht altijd dat het heel ingewikkeld was. En vooral níet lekker, níet goedkoop en zeker níet mooi en stijlvol. Inmiddels weet ik beter. Supermarkten liggen steeds voller met biologische producten, boekhandels met gezonde kookboeken. Toen ik me verdiepte in duurzame lifestyle-merken, kwam ik erachter dat er op dat gebied eigenlijk ook heel veel is, en dat het ook nog mooi en stijlvol is.

Maar ik kwam er ook achter dat het vooral gaat om merken die ik nog nooit had gezien of die niet als goed herkenbaar zijn in de winkels waar ik altijd kwam. Daarom ben ik Seriously Good begonnen. Zodat ik jullie kan vertellen over al die producten én over alle inspirerende mensen die met goede en verrassende initiatieven bezig zijn en die ik graag verder wil helpen. Niet alle merken die wij aanbieden zijn volledig duurzaam, maar ze hebben allemaal aantoonbaar stappen gezet om bij te dragen aan een betere wereld. Soms op het gebied van arbeidsomstandigheden, soms op het gebied van milieu, en het liefst natuurlijk allebei.

Ik denk dat veel mensen net als ik de wereld een beetje beter willen maken, maar dat ze vaak niet weten waar ze moeten beginnen. Jij misschien ook wel. Seriously Good helpt je daarbij. Door de allerleukste, mooiste duurzame lifestyleproducten te selecteren, zoals kleding, verzorgingsproducten, woonartikelen en cadeautjes. En door de verhalen achter de producten te vertellen.

Good Stories, Good People en Good Brands: mensen, merken en verhalen die inspireren en motiveren

Op seriouslygood.com vind je Good Stories, Good People en Good Brands: mensen, merken en verhalen die inspireren en motiveren. Ik hoop dat we je met onze artikelen kunnen raken en dat we je kunnen inspireren om iets seriously goods te doen of een seriously good product te kopen.

Iedereen kan met kleine veranderingen al een groot verschil maken!

Liefs, namens het team van Seriously Good,

Ingrid

(PS Laat je me weten wat je vindt? Mail naar [email protected]!)

(PS2 Nog meer lezen? In Adformatie vertelde ik ook over Seriously Good)

Top
×
×