Prachtig: deze gehandicapte katten hebben de tijd van hun leven

Wanneer die schattige puppy of kitten je aankijkt in het asiel, smelt je natuurlijk. Geen wonder dat de mooie, jonge dieren altijd het snelst een baasje krijgen. Dit Amerikaanse stel laat zien dat het ook anders kan.

Het eerste wat Lauren zei toen ze Joe leerde kennen was: “Als je een relatie met me wilt, krijg je mijn kat Little Man erbij.” Little Man heeft een hersenaandoening, waardoor hij heel wankel loopt en eigenlijk nooit alleen kan zijn. Voor Joe was de gehandicapte kat geen probleem. Het was het begin van een inspirerende kattenopvang.

Binnen twee weken besloot Joe dat hij meer gehandicapte katten wilde adopteren. Mika kwam eerst. Hij vond haar op straat en ze miste beide ogen. Omdat Little Man elke dag mee gaat naar werk met Lauren, zat Mika dagelijks alleen. Dat vonden Lauren en Joe geen fijn idee, dus kreeg ze een maatje: Mac. Deze kat was geboren met een gespleten gehemelte, waardoor andere mensen hem niet wilden adopteren.

Op dit moment hebben Lauren en Joe zes katten, allemaal met een handicap. Sommige missen een oog of zelfs beide ogen, andere hebben geen poten of staart. De katten, die vaak al jaren in het asiel zaten, hebben de tijd van hun leven. Lauren en Joe beschouwen ze als hun kinderen.

Een gehandicapt dier in huis nemen is niet voor iedereen weggelegd. Ze hebben vaak extra aandacht nodig en de verzorging kost soms ook meer geld. Door hun verhaal te vertellen hopen Lauren en Joe dat mensen er in elk geval over na denken en ook eens naar de dieren in het donkere hoekje van het asiel kijken.

Geïnspireerd? Lees ook: Waarom je juist een lelijk dier moet kiezen uit het asiel

Terra Ypma   ▸ door
Top
×
×