Dit zijn volgens NASA de beste luchtzuiverende kamerplanten voor in huis

Planten maken niet alleen je interieur leuk en levendig, ze zijn ook nog eens heel goed voor je gezondheid. NASA maakte een lijst van de beste kamerplanten.

Op Pinterest en in woonbladen zie je ze op elk plaatje. Een hip interieur is tegenwoordig niet compleet zonder een aantal planten. Groen in je huis staat niet alleen leuk, het zorgt ook nog eens voor een schone lucht en dit is goed voor je gezondheid. Amerikaanse ruimteorganisatie NASA maakte een lijst van de beste luchtzuiverende kamerplanten en wij selecteerden er tien:

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA1. Sansevieria

Doordat deze kamerplant sterk is en weinig licht nodig heeft, kun je de plant eigenlijk overal in huis neerzetten. De Sansevieria filtert onder andere formaldehyde uit de lucht, een stof die in schoonmaakmiddelen en toiletpapier zit. Pas wel op: de plant is giftig voor huisdieren (net als veel andere luchtzuiveraars).

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

2. Graslelie

Voor de dierenbaasjes is de graslelie een veiligere optie. De kamerplant is naast diervriendelijk erg gemakkelijk te verzorgen en daarom ideaal voor de mensen die hun planten nog wel eens vergeten.

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

3. Lepelplant

Deze plant vervult zijn taak als luchtzuiveraar als de beste. Alle chemische stoffen die door NASA zijn onderzocht worden door de lepelplant uit de lucht gefilterd. Hier geldt ook: voor huisdieren is de plant giftig.

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

4. Chrysant

Deze plant heeft een plekje nodig in het licht, maar niet in de directe zon. Net als de lepelplant filtert de chrysant alle chemische stoffen uit de lucht en is de plant giftig voor huisdieren.

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

5. Bamboepalm

Deze kamerplant is gelukkig wel diervriendelijk en heeft daarbij zeer weinig licht nodig. Hierdoor is de bamboeplant geschikt voor donkere plekken in huis, zoals je slaapkamer.

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

6. Drakenbloedboom

Deze plant doet het net als de bamboepalm goed in donkere ruimtes. Vergeet de plant niet geregeld water te geven, dan blijft hij het langst mooi en zuivert hij de lucht het best. Houd de plant wel buiten het bereik van dieren.

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

7. Klimop

Deze plant, die ook giftig is voor huisdieren, zie je waarschijnlijk vaker buiten dan binnen. Toch is deze plant uitermate geschikt om je huis te voorzien van schone lucht.

 

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

8. Epipremnum aureum

Helaas is deze mooie plant ook giftig voor huisdieren, maar gelukkig is hij geschikt als hangplant en kun je hem dus goed buiten bereik houden.

 

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA

9. Dracaena fragrans

Deze plant is een echte eyecatcher en kan wel tot drie meter hoog worden als je ‘m in een goede pot neerzet. Hij zuivert onder andere formaldehyde en benzeen uit de lucht.

 

 

 

 

 

De 10 beste luchtzuiverende planten volgens NASA10. Gerbera

Als laatste doet ook de gerbera het goed in huis. De plant zuivert veel stoffen uit de lucht en is diervriendelijk.

 

 

 

 

 

 

 

All things we like_houten plantenhanger diamond small Stylingtip: met de laser cut plantenhangers van FSC hout van het Nederlandse designmerk All Things We Like, kun je de planten prachtig ophangen! Bekijk ze hier in de Seriously Good webshop >>

Geïnspireerd? Lees ook: Vier redenen waarom planten in huis zo goed zijn voor je gezondheid

 

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×