Minimalistisch inpakken voor je vakantie: 7 onmisbare tips

Stewardessen kunnen het als geen ander: minimalistisch inpakken! Met deze tips kun jij het ook.

Yes, de vakantie komt eraan! Maar voor je de deur achter je dicht kunt trekken, moet je nog wel even inpakken. En daar gaat het mis, we slepen vaak veel te veel mee. Terwijl het juist een enorm gevoel van vrijheid geeft om met zo min mogelijk bagage te vertrekken! Met deze praktische tips gaat dat lukken:

1. Handbagage only


Voor je begint met inpakken, kies je de rugzak of koffer uit die je mee gaat nemen. Daag jezelf eens uit en kies een kleiner formaat dan je gewend bent. Hier moet alles inpassen. En het is toch heerlijk om straks niet te hoeven wachten bij de bagageband, maar gelijk door te kunnen lopen?

2. Wat heb je écht nodig?


Denk goed na en maak een lijstje met onmisbare spullen zoals je tickets, paspoort, mobieltje en oplader. Daarna komen toiletspullen, bikini, kleding en ondergoed. Dan komt de overige ‘stuff’, waarvan je veel minder nodig hebt dan je denkt. De meeste mensen nemen te veel kleding en schoenen mee, beperk je tot het essentiële.

3. Kies op kleur


Aan de hand van je favoriete items kies je een kleurenpalet, zodat je alles onderling goed kunt combineren. Wat niet matcht, laat je thuis. Met bijpassende accessoires lijkt het toch of je elke dag iets anders aan hebt.

4. Minder schoenen

De meest bruikbare schoenen zijn slippers. Voor een city trip zijn mooie sandalen of ballerina’s waarop je lang kunt lopen onmisbaar. En doe tijdens de reis je grootste schoenen of sneakers aan.

5. Magic Soap

Op vakantie is een handwasje zo gedaan en het droogt vaak supersnel. Met de Magic Soap van Dr. Bronner kun je handen en haar wassen, afwassen én kleding wassen. Een enorm populair wondermiddel dat ook nog eens heerlijk ruikt.

6. Natural beauty


Travellerbox Fair Squared: natuurlijke producten voor op reis

Op vakantie krijg je snel een kleurtje en zie je er ontspannen en stralend uit. Je hebt dus weinig hulpmiddelen nodig, puur natuur is toch het mooiste. 
Met de compacte Travellerbox van Fair Squared heb je alles wat je nodig hebt, van abrikoos shampoo tot zonnebrandcrème.

7. Tip van een stewardess


Een van de eenvoudigste inpaktips die vaak over het hoofd wordt gezien bij een trolley of rolkoffer is om zwaardere items aan de kant van de wieltjes in te pakken. Zoals schoenen en toiletartikelen. Wanneer het gewicht beneden is, is het namelijk gemakkelijker om je trolley door de lange gangen van de luchthaven te rollen. Bovendien komt je kleding kreukvrij op de bestemming aan.

Top
×
×