4 milieuvriendelijke alternatieven voor het plastic schuursponsje

Gebruik jij ook een schuursponsje? Die zijn helaas niet zo goed voor het milieu, maar gelukkig zijn er genoeg milieuvriendelijke alternatieven!

Bijna elk huishouden gebruikt dagelijks een schuursponsje, die allemaal belanden op de vuilnisbelt. Bij gewone schuursponsjes komen er plastic deeltjes vrij tijdens het poetsen. Gelukkig zijn er ecologische en plasticvrije alternatieven om aangekoekte etensresten weg te boenen. Dit zijn 4 serieus goede alternatieven:

1. EcoForce schuursponsje: 100% gerecycled (ook de verpakking)De schuursponsjes van het Engelse merk EcoForce zijn gemaakt van gerecycled schuim van matrassen en besparen hiermee tot wel 70 procent van het energieverbruik voor conventionele schuursponzen. Ze zijn vrij van PVC en andere schadelijke stoffen, en verkrijgbaar in de varianten grof en fijn. Je vindt ze hier.

2. Memo Eco spons: gerecycled en ergonomisch


De ergonomische Memo spons is gemaakt van gerecycled schuim en gerecyclede PET-flessen. Met de schurende kant kun je hardnekkig vuil verwijderen en met de zachte kant kun je alles krasvrij schoonmaken. Bekijk hier de Memo schuursponsjes, gründlich schoonmaken!

3. Dishmatic afwasspons met handgreep: handig!

Zuinig op je handen en nagels? Dan is deze ingenieuze afwasborstel én schuurspons ineen van EcoForce ideaal. In de handgreep zit een reservoir voor afwasmiddel, waar precies zoveel uitkomt als nodig is. Hiermee bespaar je water en afwasmiddel. Door het handige kliksysteem is het sponsje gemakkelijk te vervangen. Bekijk hier de Dishmatic afwasborstel, slim en zuinig schoonmaken!

4. Ecodis schoonmaakborstel: plantaardigMet de Franse Ecodis borstel van 100% kokosvezels kun je alles veilig schoonmaken, ook groenten en fruit zodat schillen niet meer nodig is. 
De borstel gaat heel lang mee en is verpakt in gerecycled karton. Génial!

Schrob ze!

Geïnspireerd? Lees ook: 4 natuurlijke wondermiddelen waarmee je huis stralend schoon wordt

Top
×
×