gratis bezorging vanaf € 75,-

Schoonmaaktip: dit handige én milieuvriendelijke middel heb jij in huis!

We gaan praten over verstopte doucheputjes en andere schoonmaakirritaties. Ja, echt. Omdat we jou er met een beetje milieuvriendelijke scheikunde vanaf kunnen helpen!

Schoonmaken is al vervelend, milieuvriendelijk schoonmaken klinkt al helemaal als een pain in the ass. Dus wanneer het doucheputje voor de zoveelste keer verstopt zit, gooien we er het liefst snel even iets van Mr. Muscle tegenaan. Dit is helaas seriously slecht voor je leidingen en, nou ja, eigenlijk alles wat leeft.

Dit is helaas seriously slecht voor je leidingen en, nou ja, eigenlijk alles wat leeft

Gelukkig ben ik sinds ik mijn blog Ikreddewereld.nl heb opgericht een soort van expert in milieuvriendelijk schoonmaken en heb ik voor praktisch ieder huishoudelijk probleem een duurzame oplossing. Dit is wat je doet:

Je gaat naar de supermarkt of de Kruidvat of Etos en je haalt de volgende spullen in huis:

  • soda
  • azijn

Bij elkaar kost dit ongeveer €1,50 en je hebt wondermiddelen in huis.

Schoonmaakazijn bestaat uit 8 tot 15% azijnzuur en water, en is dus heel natuurlijk. Het is een goede ontvetter, kalk- en roestbestrijder. Je kunt het ook gebruiken als wasverzachter, onkruidbestrijder en tapijtreiniger en, in combinatie met olie, om houten meubels schoon te poetsen.

Soda kun je gebruiken als allesreiniger en als wasmiddel. Het werkt ontvettend en is geurbestrijdend. Gebruik niet teveel, maar doe een schepje in een emmer lauw water.

Et voilà! Je doucheputje loopt weer door

De combinatie is perfect voor bijvoorbeeld het afvoerputje: je gooit een bekertje soda in de afvoer. Daarbovenop gooi je een bekertje hete azijn. Dit laat je even sissen en borrelen. Daarna gooi je er kokend water op. Et voilà! Je doucheputje loopt weer door. Bij een hardnekkige verstopping zul je het proces een paar keer moeten herhalen. Bij mij werkt dit al jaren seriously good! Let wel: dit goedje zal geen haren oplossen, die zul je toch echt even zelf uit het doucheputje moeten vissen.

Ps. Nog een tip uit oma’s tijd voor milieuvriendelijk schoonmaken: gooi je koffiedik door de gootsteen. Het schurende effect voorkomt dat je afvoer dichtslipt.

Geïnspireerd? Lees ook Milieuvriendelijk wassen voor dummies: 6 tips

Top
×
×