0 0

Milieuvriendelijk schoonmaken voor dummies: het doucheputje

We gaan praten over verstopte doucheputjes. Ja, echt. Omdat we jou met een beetje milieuvriendelijke scheikunde er vanaf kunnen helpen!

Schoonmaken is al vervelend, milieuvriendelijk schoonmaken klinkt al helemaal als een pain in the ass. Dus wanneer het doucheputje voor de zoveelste keer verstopt zit, gooien we er het liefst snel even iets van Mr. Muscle tegenaan. Dit is helaas seriously slecht voor je leidingen en, nou ja, eigenlijk alles wat leeft.

Dit is helaas seriously slecht voor je leidingen en, nou ja, eigenlijk alles wat leeft

Ik wéét dat en toch verwaarloos ook ik mijn doucheputje. Iedere dag laat ik hem een beetje meer dichtslippen met mijn haar en zeepresten en hij laat dat ogenschijnlijk toe. Totdat hij het op een dag niet meer pikt en hij me als uit het niets in een laagje (vies) water laat staan dat tergend traag zakt.

Gelukkig ben ik sinds ik mijn blog Ikreddewereld.nl heb opgericht een soort van expert in milieuvriendelijk schoonmaken en heb ik voor praktisch ieder huishoudelijk probleem een duurzame oplossing. Dit is wat je doet:

Je gaat naar de supermarkt of de Kruidvat of Etos en je haalt de volgende spullen in huis:

  • soda
  • azijn

Bij elkaar kost dit ongeveer €1,50. Je gooit een bekertje soda in de afvoer. Daarbovenop gooi je een bekertje hete azijn. Dit laat je even sissen en borrelen. Daarna gooi je er kokend water op. Et voilà! Je doucheputje loopt weer door. Bij een hardnekkige verstopping zul je het proces een paar keer moeten herhalen. Bij mij werkt dit al jaren seriously good! Let wel: dit goedje zal geen haren oplossen, die zul je toch echt even zelf uit het doucheputje moeten vissen.

Ps. Nog een tip uit oma’s tijd voor milieuvriendelijk schoonmaken: gooi je koffiedik door de gootsteen. Het schurende effect voorkomt dat je afvoer dichtslipt.

Geïnspireerd? Lees ook Milieuvriendelijk wassen voor dummies: 6 tips

Top
×
×