Heb jij al eens een zwerfie gemaakt?

Vandaag is het Keep it Clean Day. Duizenden mensen gaan een stukje zwerfafval opruimen en dit heuglijke moment vastleggen op een #zwerfie. Ter inspiratie hebben wij de 5 leukste zwerfies uitgelicht!

Weleens van een zwerfie gehoord? Dat is dus een selfie met een stuk zwerfafval dat je opruimt. Sinds een paar jaar is dit dus een ware trend op Twitter met een trouwe schare fans. Onder hilarische namen als @Statieheld, @HeelHollandRaapt en @Zwerfinator kun je volgen hoe de mensen achter deze accounts Nederland iedere dag een beetje schoner maken.

Het werkt enorm aanstekelijk. Ik ontdekte de zwerfie-beweging in 2014 en sindsdien kan ik niet over straat lopen zonder zwerfafval op te ruimen. Soms plaats ik er een #zwerfie van op social media, soms gooi ik het afval direct in de prullenbak. Allebei is goed.

Zie je vandaag extra veel mensen zwerfafval rapen? Dat is geen toeval. Het is namelijk Keep it Clean Day, misschien wel de allersimpelste actie-dag die er bestaat. Als jij op 15 september 2017 een stuk afval opraapt van straat en in de prullenbak gooit, doe je al mee. Maar het is natuurlijk extra leuk én effectief als je ook anderen aansteekt met je actie. Daarom alvast wat inspiratie voor jouw #zwerfie:

1. Dolfijn gered van plastic soep

2. De allereerste zwerfie in 2014

3. Een blik op de natuur

4. De maat nemen

5. Geen energie meer om op te ruimen

Wij van de redactie van Seriously Good kunnen natuurlijk niet achterblijven. Dus hier is onze bonuszwerfie:

Geïnspireerd? Lees ook: Wildlife fotografie 2017: mooi en triest tegelijk

Top
×
×