gratis bezorging vanaf € 75,-

Lima: strandstad en surfwalhalla

Lima ligt als een van de weinige Zuid-Amerikaanse hoofdsteden aan de onstuimige oceaan en is volgens wereldreiziger en schrijver IRIS HANNEMA seriously #goodtogo.

Maar weinig Zuid-Amerikaanse hoofdsteden liggen aan de onstuimige en zich altijd roerende oceaan. Buenos Aires heeft er de schijn van, net als overbuurman Montevideo van het liberale miniland Uruguay, maar het groezelig onzwembaar havenwater is een rivier.

Dan hebben we nog mijn geliefde Rio de Janeiro, wel pal aan de oceaan, maar weer niet de hoofdstad van Brazilië.

Kortom, dat Lima, de hoofdstad van Peru, aan de Grote Oceaan ligt, een strandstad is, een surfwalhalla, is extra speciaal op een continent waar de hoofdsteden vaker wel dan niet aan de zoute ader des levens zijn gebouwd.

De beste keuken van het warmbloedige werelddeel

En toch wil het lot dat reizigers nou net massaal met een grote boog om Lima heen reizen. Bloedzonde, want Lima is prachtig en heeft de beste keuken van het warmbloedige werelddeel.

Wat mij betreft sla je het historische centrum met standbeelden van behoede helden op paarden en de Spaanse koloniale regeringsgebouwen over, en stationeer je je in Miraflores of Barranco, waar de goedbedeelden wonen en de beste restaurants (ceviche!) op loopafstand zitten.

Filmische vergezichten over de lijvige oceaan

Het allerbelangrijkste is dat de stad vanuit deze buurten van alle kanten te bewandelen is. Het heeft de mooiste en groenste stadspromenade gebouwd op een klif en dus met filmische vergezichten over de lijvige oceaan.

Daarin zie je honderden dobberende stipjes drijven, geen eenden maar surfers. Loop naar beneden en je kunt op het strand surfplanken huren en lessen nemen.

Ook #goodtogo in Peru: Het andere Machu Picchu

 

Iris Hannema (1985) is schrijver en wereldreiziger en bezocht in haar eentje meer dan honderd landen. Eerder verschenen bij De Arbeiderspers haar reisboeken Miss Yellow Hair, Hello! en Het bitterzoete paradijs. Volg Iris tijdens haar reizen via Twitter op @irishannema.

Redactie   ▸ door
Top
×
×