Twee Michelinrestaurants serveren vleesloze burger. Als vlees!

Voor wie vinden dat veel nepvlees niet te eten is: er is nu een vleesloze hamburger ontwikkeld die zo lekker smaakt, dat twee Michelinrestaurants hem op de kaart hebben gezet. Als vlees!

Minder vlees eten is beter voor het milieu en voor de dieren, maar je wilt natuurlijk niet zomaar afscheid nemen van je dierbare hamburger. Veel te lekker dat vlees. Pat Brown, de man achter de Impossible Burger, heeft dat helemaal begrepen.

Hij maakt overheerlijke burgers die toevallig ook goed zijn voor de planeet. Dat werkt volgens hem veel beter dan mensen aanspreken op hun geweten. Hij hoopt dat onze kinderen later tegen elkaar zeggen: ‘Weet je nog dat hamburgers vroeger van koeien werden gemaakt?’

En voor wie denkt dat dit een kansloze fantasie is: zijn hamburgers zijn door twee restaurants met een Michelinster op de kaart gezet. Als vlees!

Hij was ZO lekker, ik moest er bijna een beetje van huilen

Helaas zijn de hamburgers alleen nog in New York te verkrijgen. Onder meer bij de restaurants Public en Saxon + Parole, beide bekroond met een Michelinster. Toevallig – sorry, dit klinkt heel decadent – was ik onlangs in New York. Ik eet nu zo’n zes jaar geen vlees, maar vond vlees altijd heel lekker. Dus ik ben praktisch van het vliegveld naar BareBurger gerend, waar ze de Impossible Burger nu ook sinds een paar maanden serveren.

Soms lijkt iets te mooi om waar te zijn, maar dat gaat voor deze vleesloze burger niet op. Hij was ZO lekker, ik moest er bijna een beetje van huilen. En hij was zelfs een beetje rood van binnen, als echt vlees.

Nu rest de vraag: hoe krijgen we deze heerlijkheid zo snel mogelijk naar Nederland?!

Geïnspireerd? Lees ook: Snap jij het? Een lesje genetisch gemanipuleerd voedsel voor dummies

Top
×
×