Zo kleed je je net als Máxima: stijlvol en eco-friendly

Koningin Máxima is uitgegroeid tot een stijl-icoon en haar dochters duiken maar wat graag in haar opvallende garderobe. Dit kunnen wij van onze mode-koningin leren.

Onze koningin Máxima wordt vaak geprezen om haar kledingstijl. Ze toont lef en durft alles te dragen. Leuk is dat de mooie outfits niet altijd veel geld kosten. Ook ons koningshuis doet aan recycling en de dochters van koningin Máxima duiken maar wat graag in de garderobe van hun stijlvolle moeder. 
Dat is niet alleen budget-, maar ook eco-friendly! Dit kunnen we van onze mode-koningin leren:

1. Ruil kleding en dat kan ook binnen de familie

Kledingruil Maxima en Alexia

We begrijpen dat dit misschien nare flashbacks kan veroorzaken naar je jeugdjaren toen jij de afdankertjes van je grotere zus kreeg, maar je kunt ook net als Máxima je kleding delen met je dochters. Op Koningsdag 2018 droeg Alexia een geleend spijkerjasje dat haar moeder al eerder in Groningen droeg op Koninginnedag 2004. Soms kun je dan opnieuw verliefd worden op een kledingstuk, zeker als het zo prachtig staat bij je mooie dochter.

2. Mix-and-match met dezelfde kleding en accessoires


De rode baret die Máxima’s hoofd sierde was ook een déjà-vu, want die droeg zij zelf tijdens Koninginnedag in 2004. De bijzondere boodschap was duidelijk, het toonde dat het koningshuis de Groningers niet vergeten zijn. 
Wees creatief en denk zelf ook eens na hoe je jouw kleding en accessoires anders kunt dragen of combineren, voor je ze te snel afdankt. Zo ontdekken we vergeten schatten in onze garderobe, ‘shopping in your own closet’ heet dat.

3. Kies voor lokale ontwerpers van eigen bodem


Maxima in Claes Iversen

Máxima winkelt graag online en in het buitenland, maar ze zet ook graag Nederlandse ontwerpers zoals Jan Taminiau, Mattijs van Bergen en Claes Iversen in de schijnwerpers. Vooral bij staatsbezoeken draagt ze graag een opvallende creatie of avondjurk van Neerlands modetrots. Waarschijnlijk ligt dat iets boven je budget, maar Marjolein Elisabeth ontwerpt ook prachtige vrouwelijke en tijdloze kleding.

4. Investeer in minder, maar echt mooie items


Helaas beschikken wij niet over het ruime kledingbudget van Máxima die soms 10.000 euro uitgeeft aan een droomjurk, maar ook wij kunnen beter investeren in een paar kwalitatief goede items in plaats van veel goedkope kleding. Daar ben je zuiniger op en ze blijven sowieso langer mooi, dus heb je er veel langer plezier van. Zo bouw je een duurzame garderobe op.

5. Koop Máxima’s favoriete modemerken tweedehands


Een van Máxima’s favoriete modemerken is het Belgische Natan en die kun je goedkoper vinden bij (online) vintage designer winkels. Zoals bij ‘Odile Houx’ in Maastricht, zo’n tien minuten lopen vanaf het centrum. In het zuiden van het land houden ze van klassieke merken. Een steeds bredere groep vrouwen realiseert zich dat je niet altijd iets nieuws hoeft te kopen en dat pre-loved pareltjes minder duur zijn.

Feliz cumpleanos Máxima, que cumplas muchos más!

Geïnspireerd? Lees ook: Kledingstress? Zo stel je een capsule garderobe samen in 8 stappen

 

 

Top
×
×