Waarom kleding kopen? Op deze plekken kun je kleren huren, lenen of leasen!

Kopen, kopen, kopen, gebruiken en weggooien. Waarom nog meer kleding kopen, als je het ook kunt huren, lenen of leasen?

Waar zouden we zijn zonder kleren, right? Nu even wat cijfers. Elk jaar blijven er in Nederland 21,5 miljoen kledingstukken in de winkels hangen. En ruim één miljoen nieuwe, maar onverkochte items worden jaarlijks vernietigd. Kortom, er is meer dan genoeg kleding. Dus waarom geen kleding huren en delen? Bij deze organisaties kan dat:

1. 46 Dresses, Utrecht: ‘Calling out the gold in women’

De stichting 46 Dresses heeft als missie om iedere vrouw in Nederland te kleden als een koningin. Ook vrouwen die dat zelf niet kunnen vanwege hun financiële situatie. Dit doen ze door een nieuwe jurk cadeau te geven, elke keer wanneer er tien jurken zijn verhuurd. Prachtige high-end jurken van merken als Diane von Furstenberg en Karen Millen, van maat 34 tot 46. Passen kun je op vrijdag in hun showroom in Utrecht, keuze genoeg!

2. MUD Jeans : Lease A JeansNet als bij een telefoonabonnement betaal je een vast bedrag per maand om een MUD Jeans te dragen. Wil je de broek niet meer hebben of ruilen voor een ander model, dan stuur je hem gewoon terug. Je kunt er ook voor kiezen om je spijkerbroek te houden met statiegeld. Je krijgt dan korting op een nieuw model als je jouw MUD Jeans weer inlevert. Jouw oude broek wordt geupcycled naar vintage jeans of als grondstof gebruikt voor nieuwe jeans.

3. LENA – The Fashion Library, Amsterdam: try before you buyMidden in de Jordaan zit LENA, de kledingbibliotheek voor vrouwen. Hier werken drie zussen en een goede vriendin met een missie: een duurzaam alternatief bieden voor fast fashion. Je hoeft niet in Amsterdam te wonen, want je kunt ook online kleding lenen en eventueel kopen. Hun hoogwaardige collectie is heel divers; opkomende designers, duurzame labels en de mooiste vintage. Zo heb je altijd iets nieuws in je kast én draag je toch bij aan een betere wereld.

4. Hulaaloop: Kleding die met je kleintje meegroeit


Kleine kinderen groeien als kool en hebben de eerste 2 jaar wel acht verschillende kledingmaten nodig. Met een Hulaaloop abonnement op kinderkleding tot maat 92, groeit de kleding gewoon met je kindje mee. 
En bespaar je flink, want merken als Imps & Elfs en Noppies zijn niet goedkoop. Een duurzame toekomst voor je kinderen begint in je kledingkast.

Cor de Haan, Retail Director Europe van Filippa K, sprak eerder dit jaar op het Re-Dress kledingruil event van de Zweedse ambassade en had goed nieuws: “Ook bij Filippa K kun je kleding uit de nieuwe collectie leasen bij onze winkel in de PC Hooftstraat.” Yeah!

Geïnspireerd? Lees ook: Zo kleed je je net als Máxima: stijlvol en eco-friendly

Top
×
×