Jessica Alba: actrice én eco miljonair

Hoog op de lijst van favoriete personen die Seriously Good's Ingrid wil ontmoeten staat Jessica Alba. Ooit actrice, nu duurzame powervrouw.

Jessica Alba kennen de meeste mensen als die knappe, jonge actrice uit films waarvan ze de naam even niet meer weten. Bijna niemand weet dat ze inmiddels ook een zakenvrouw is en zelfs de cover van het Amerikaanse zakenblad Forbes haalde als succesvolste self made woman.

In 2011 richtte Jessica Alba The Honest Company op. Haar bedrijf maakt onder meer milieuvriendelijke verzorgingsproducten voor baby’s en, sinds 2015, milieuvriendelijke beautyproducten. Jessica kwam op het idee voor The Honest Company na de geboorte van haar dochter Honor. Ze maakte zich zorgen over de chemicaliën die in veel verzorgingsproducten voor baby’s zitten.

The Honest Company is inmiddels meer dan een miljard dollar waard

Niet alleen haar eigen kinderen worden seriously good verzorgd dankzij haar producten, maar ook miljoenen andere Amerikaanse kinderen. Haar bedrijf is inmiddels meer dan een miljard dollar waard en het Amerikaanse zakenblad Forbes schatte Jessica’s persoonlijke waarde in 2016 op 340 miljoen dollar.

Wie claimt zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken en altijd eerlijk te zijn over wat er in alle producten zit, stelt zich natuurlijk kwetsbaar op. Onlangs betaalde The Honest Company ruim 1,5 miljoen dollar aan klanten die zich misleid voelden omdat er in een wasmiddel toch bestanddelen bleken te zitten die uitslag konden veroorzaken.

Ik blijf Jessica Alba-fan. Niet alleen omdat zij echt probeert om de wereld een beetje beter te maken, maar ook omdat ze laat zien dat je daar prima geld mee kan verdienen.

Top
×
×