0 0

Dit is waarom het cookiedough ijs van Ben & Jerry’s seriously good smaakt

Nog een hapje, dan stop ik écht! Eet jij je ook misselijk aan dat chunky ijs van Ben & Jerry's? Wij weten waarom het zo goed smaakt.

De koekjes van Ben & Jerry’s worden in de Greyston Bakery gebakken. Deze fabriek staat in Yonkers, New York. In de jaren tachtig was Yonkers een van de crimineelste steden van Amerika. Junks, prostitutie en straatroof waren aan de orde van de dag.

Eén van de inwoners, Bernie Glassman, wilde hier iets aan doen. Hij begon geen afkickkliniek of opvanghuis, maar bouwde de koekjesfabriek Greyston Bakery.  Iedereen die binnenloopt mag zijn naam op de lijst zetten om in aanmerking te komen voor werk.

Dat je hier iemand vindt die in je gelooft, en die denkt dat jij dit werk aankunt, is een zeer ingrijpende ervaring

Greyston is uitgegroeid is tot een miljoenenbedrijf dat nu al bijna twintig jaar koekjes bakt voor ijsfabrikant Ben & Jerries, maar het hoofddoel van de bakkerij is mensen helpen en kansen en werk te geven. Op de tweede plek staat het milieu en op de derde plek winst.

Bedrijfsleider Ariel Hauptman zegt in een aflevering van Tegenlicht: ‘We oordelen niet, je wordt niet afgewezen bij je sollicitatie. Dat je hier iemand vindt die in je gelooft, en die denkt dat jij dit werk aankunt, is een zeer ingrijpende ervaring.’

Greyston Bakery helpt jaarlijks 2.200 mensen in Yonkers aan een baan en een beter en veilig bestaan.

Hoog tijd om een bak Blondie Brownie leeg te eten!

Top
×
×