Inspirerend: Alice (38) ging een jaar lang op reis met haar gezin

Wie droomt er nou niet van om een jaar te gaan reizen. De Nederlands-Italiaanse Alice Marzano (38), eigenaar van het duurzame ondergoedmerk Les Culottes, deed het. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Zuid-Afrika. Voor Seriously Good schrijft ze over haar inspirerende leven.

“Elke avond doezel ik in slaap op het ritme van brekende golven op het strand. Wat eerst m’n angst was is nu mijn high. Vanachter m’n laptop op het terras kijk ik uit over de tuin met zwembad, trampoline en een grote Frangipani. Ik adem de geur van de bloem diep in terwijl ik deze eerste woorden typ. Precies zo zag ik mezelf zitten als ik hierover droomde, aan het werk op het terras. Nu zit ik er.

Alice MarzanoHet begon allemaal drie jaar geleden. Jackie hoefde nog niet naar school en Joe was net geboren toen we in oktober 2014 met onze old skool Mercedes-Benz campertruck vertrokken voor een road-trip van maar liefst een jaar. Dwars door Europa en dan overwinteren in Marokko. Met zonnepanelen op het dak en twee grote water tanks om lange tijd in de natuur te kunnen leven. Dag Amsterdam met je benauwde 75 vierkante meter. Hallo wereld als onze onbegrensde voor- en achtertuin.

Het hele strand genoot mee van mijn gejuich!

Wouter had z’n surfplank meegenomen en ik was bang voor hoge golven. Toch besloot ik me aan een surfles te wagen. Wat verfrissend hoe die ruige oceaan me overspoelde met haar ijskoude golven en ik aan niets anders kon denken dan enkel in het moment zijn. De kick van de volle vaart waarbij elke gedachte of irritatie van me afgleed was verslavend en groter dan welke angst ook!

Je begrijpt dat mijn volgende doel was om een echte surfchick te worden, van alle zwangerschapskilo’s af te komen en daadkrachtig de zee op te peddelen. Zo sprong ik vervolgens in Marokko met onze surfplank tegen de golven in! Weken heb ik geoefend in het rollende schuim; staan, bochtjes maken, op de plank naar voren lopen – trachten het dansend te doen voordat ik dan uiteindelijk met m’n hart in mijn keel, maar een stuk fitter, mijn allereerste echte golf surfte. Het hele strand genoot mee van mijn gejuich!

Broekjes waar je je vrij in kan bewegen en ook nog eens vrolijk van wordt

Het was dan ook precies op dat moment dat ik op het idee ben gekomen om mijn ondergoed lijn Les Culottes te gaan maken. ’s Avonds laat nadat de kinderen in bed lagen, schetste ik bij kaarslicht in onze bus aan de kust van Imsouane mijn eerste ontwerp op papier. Ondergoed voor de vrouw van nu. Broekjes waar je je vrij in kan bewegen en ook nog eens vrolijk van wordt. Unieke geometrische patronen die je vrouwelijke contouren accentueren. Met de landschappen van deze reis als eerste designs.

Inmiddels een paar jaar later, zijn wij in dit volgende avontuur beland. We wonen sinds oktober in Zuid Afrika, 200 meter van de oceaan waar we dagelijks tussen de zeehonden en haaien surfen. Het is hier overweldigend mooi en rauw. Terwijl ik hier op het terras m’n eerste column typ, vraag ik me af of het de enorme golven zijn of de vele highen die mijn hart sneller doen kloppen.”

In de webshop van Seriously Good vind je de eerste collectie van Les Culottes: Les Voyageurs. Bekijk alle ontwerpen hier.

Les Culottes

Top
×
×