gratis bezorging vanaf € 75,-

Hoofddoek schittert tijdens New York Fashion Week

Tijdens de opening van de New York Fashion Week was de hijab de verrassende ster van de catwalk. De ontwerpers hebben de hoop en het voornemen eventuele vooroordelen over islamitische vrouwenkleding weg te nemen.

Moet je voorstellen dat je iedere dag een hoofddoek en abaya (jurk die hals, armen en benen bedekt) draagt, maar dat je jouw kledingstijl nooit ergens terugziet in modebladen of op de catwalk? Net als dat westerse vrouwen het leuk vinden om mode-inspiratie op te doen, geldt dat net zo goed voor islamitische vrouwen.

Het is deze New York Fashion Week dan ook smullen voor moslima’s over de hele wereld. Vijf Indonesische opkomende ontwerpers mochten New York Fashion Week openen met de hoop en het voornemen eventuele vooroordelen over islamitische vrouwenkleding weg te nemen.

‘We zijn niet onderdrukt en we willen de wereld graag laten zien dat we nog steeds mooi en stijlvol kunnen zijn met onze hoofddoek of hijab’, zegt een van de ontwerpers Dian Pelangi (26). Met een slordige 5 miljoen volgers op Instagram verovert haar moslimakleding in rap tempo de wereld.

Pelangi’s elegante collectie bestond uit kleurrijke Indonesische materialen, traditionele prints en tie dye-verf die vrouwen van top tot teen in zwierige rokken, wijde broeken, soepel vallende jasjes en rijk brokaat hulden. De modellen bedekten hun haar met sjaals en kopstukken die geïnspireerd werden door stijlen uit middeleeuws Europa.

Drie Nederlandse glossy’s – Elle, Harper’s Bazaar en Vogue – spraken zich dit jaar in hun septembernummer ook uit voor meer diversiteit in de mode. Wi vinden dit seriously goede ontwikkelingen!

Geïnspireerd? Bekijk ook: De eerste vrouwelijke advocaat van Kameroen laat zich niet intimideren

Top
×
×