Hier wil je wonen: de vijf mooiste ecohuizen ter wereld

Van deze ecohuizen word je gegarandeerd jaloers. Van Hawaï tot Singapore: zo luxe en mooi kan duurzaamheid zijn.

Na het zien van deze huizen wil je spontaan je spullen pakken. Wij selecteerden de mooiste en meest bijzondere ecohuizen ter wereld:

1. Lavaflow 3 door Craig Steely Architecture 

De villa Lavaflow 3 in HawaiiGelegen op een lavaveld op Hawaï, slechts een paar kilometer verwijderd van de actieve vulkaan Kilauea, ligt Lavaflow 3. Vanuit alle ramen heb je zicht op de Stille Oceaan en doordat de ramen zo zijn ontworpen dat ze de zeebriesjes doorlaten, heeft het huis geen airconditioning nodig. In het huis wordt enkel gebruik gemaakt van regenwater, dat in een grote bak onder de woonkamer ligt opgeslagen.

2. Edgeland House door Bercy Chen Studio

Het Edgeland House in Austin is deels in de aarde verzonkenIn Austin (Verenigde Staten) staat het deels in de aarde ‘gezonken’ Edgeland House. Door de omliggende grond en het begroeide dak is het huis zowel koel in de zomer als warm in de winter. Het huis is onder andere ontworpen om de verdwijnende natuur onder de aandacht te brengen.

3. Tattuplex door Tom Marble

Tattuplex is speciaal ontworpen voor de boeddhistische monnik Tim TattuTattuplex, gelegen in Los Angeles, is speciaal ontworpen voor de boeddhistische monnik Tim Tattu. Hij wilde stijl en duurzaamheid combineren en dat is goed gelukt. Zo is er om het bouwafval te reduceren gebruik gemaakt van een prefab stalen constructie. Leuk weetje: Tim verhuurt zijn Tattuplex af en toe via Airbnb!

4. Bamboo House door Elora Hardy

Bamboo House door Elora Hardy staat op Bali, IndonesiëVoor dit bijzondere huis dat op Bali (Indonesië) staat, koos Elora Hardy ervoor om met bamboe te werken. Olie en hout kunnen opraken, terwijl er van bamboe altijd genoeg zal zijn. Bamboe heeft een hoge groeisnelheid en is bovendien geheel afbreekbaar. Dit maakt het materiaal heel milieuvriendelijk.

5. Meera Sky Garden House door Guz Architects 

Meera Sky Garden House door Guz Architects in SingaporeHet Meera Sky Garden House, gelegen in Singapore, is een prachtige combinatie van natuur en architectuur. Opvallend is het vele groen en de tuinen op de daken van iedere verdieping. Voor het huis zelf heeft Guz Architects voornamelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen.

 

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×