Flashpacken: 5 redenen waarom reizen met weinig bagage zo populair is

Doe jij deze zomer ook aan flashpacken? Dit zijn de redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om met zo min mogelijk bagage op vakantie te gaan.

Tijdens het inpakken van je koffer heb je vaak de neiging om zo veel mogelijk mee te nemen, want stel dat je net dat ene jurkje aan wil dat je thuis hebt gelaten of dat ene paar gympen? Toch merk je dan bij terugkomst dat je het overgrote deel van je kleding en schoenen niet of nauwelijks hebt gedragen. Mensen die flashpacken hebben hier geen last van. Zij nemen alleen het nodige mee en hebben daar goede redenen voor:

  1. Het is makkelijk

Niet alleen ben je snel klaar met inpakken (en uitpakken), ook op de reis zelf is weinig bagage mee erg handig. Zo heb je in het vliegtuig alles binnen handbereik, omdat jouw koffer gewoon boven je hoofd in de bagagevakken past. Ook hoef jij bij aankomst niet door de stad te zeulen met zware tassen en koffers.

  1. Het is beter voor het milieu

Iedere extra kilo in jouw koffer zorgt voor meer brandstofverbruik. Of je nu met het vliegtuig of met de auto gaat. Met een kleinere koffer of een simpele rugzak verminder jij het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot, wat natuurlijk weer mooi meegenomen is.

  1. Het scheelt tijd

Op het vliegveld loop jij op je gemak rechtstreeks naar de douane, terwijl anderen in meterslange rijen staan om hun bagage in te checken. En bij aankomst kun je de bagageband ook overslaan. Door te flashpacken kun jij zo snel mogelijk gaan genieten van je vakantie.

  1. Je houdt wat ruimte over

In het buitenland zijn er vaak genoeg markten en winkeltjes waar je voor kleine prijzen leuke souvenirtjes en kleding op de kop kunt tikken. En als je van tevoren niet te veel inpakt, houd je wat ruimte over voor dit soort dingen.

  1. Het geeft je een vrij gevoel

Wanneer je op pad gaat met slechts een rugzak of kleine koffer, voel je je vrij om te gaan en staan waar je wil. En dat is voor een vakantie een heerlijke instelling.

Wil jij deze zomer flashpacken, maar weet je niet goed hoe? Lees: Minimalistisch inpakken voor je vakantie: 7 onmisbare tips 

 

 

 

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×