Tiny camper: deze micro-caravan hang je gewoon achter je fiets

Downsizen is de nieuwe trend, ook op vakantie. Hoe dan? Met deze ‘fiets camper’.

Een geweldig groene manier om te reizen is met de ‘fiets camper’, een Deense uitvinding van Mads Johansen. Super geschikt voor kamperen in Nederland, want heerlijk vlak en weinig heuvelachtige gebieden. En als je plotseling overvallen wordt door een flinke regenbui, klap je hem gewoon even uit om te schuilen.

Deense fiets camper

De ‘Wide Path Camper’ is een kleine en opvouwbare camper van 1,5 meter lang, die je gewoon aan je fiets hangt. Met een gewicht van 40 kg is een elektrische fiets waarschijnlijk een beter idee, tenzij je een heavy workout wel kunt waarderen. Er is genoeg ruimte om je bagage te vervoeren.

Op de plek van bestemming klap je hem in 3 minuten uit en maak je hem twee keer zo groot. Binnen zijn twee zitbankjes en een opklapbare tafel waar je gezellig met vier personen kunt eten. ’s Nachts transformeer je de zitplaats in een knus 
2-persoonsbed en sluit je de gordijntjes.

Aan de buitenkant kun je een klein tafeltje voor een buitenkeuken en een zonneluifel bevestigen. Ook kun je zonnepanelen op het dak laten installeren voor LED verlichting, een ventilator of het opladen van je smartphone. Met een investering van 4.000 euro kan je nomadische leven beginnen!

Geïnspireerd? Lees ook: Roadtrip? Het VW busje is terug én elektrisch!

Top
×
×