Zo belangrijk is een goede relatie voor je gezondheid

Van een relatie hebben word je niet alleen gelukkig, maar ook nog eens gezonder. Wist je bijvoorbeeld dat je in een lange relatie minder hartproblemen hebt!

Van een relatie word je niet alleen blij, maar ook nog eens gezonder! Als je deze wetenschappelijk onderzochte effecten leest, geef je je lief meteen een extra knuffel:

Je ontwikkelt gezonde gewoontes
Je geliefde kan net het verschil maken bij het afleren van ongezonde gewoontes of het aanleren van gezonde. Althans, als die zelf niet ongezond leeft. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de mensen in een relatie meer gaat bewegen als de partner dat ook doet. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ook is het makkelijker om te stoppen met roken en gezonder te eten als je partner het goede voorbeeld geeft.

Je bent gelukkiger
Er wordt vaak gedacht dat geld gelukkig maakt, maar uit onderzoek blijkt dat het hebben van een relatie belangrijker is. Het zou je gelukkiger maken dan wanneer je twee keer zo veel zou verdienen. Het onderzoek bevestigt dat het in een relatie dus belangrijk is dat je genoeg aandacht voor elkaar blijft hebben en niet alleen met je werk bezig bent, want het werk zal je uiteindelijk minder opleveren.

Je hebt een betere carrière
En het leuke is dat zelfs als je je relatie op de eerste plaats zet, zoals hierboven werd geadviseerd, het zakelijke succes vanzelf volgt. Volgens onderzoek van de universiteit van Washington leidt een betrouwbare partner ertoe dat je sneller promotie maakt, een hoger salaris verdient en tevredener bent met je werk.

Je hebt minder hartproblemen
Het meest verrassende is misschien nog wel dat een relatie ervoor zorgt dat je niet alleen gelukkiger bent, maar ook daadwerkelijk een gezonder hart hebt. Uit onderzoek van meer dan 3 miljoen medische rapporten blijkt dat getrouwde mensen minder vaak hartproblemen hebben. Bovendien blijkt uit ander onderzoek dat getrouwde mensen 16 procent meer kans hebben om te overleven dan singles, als ze toch in het ziekenhuis belanden met hartproblemen.

Geïnspireerd? Lees ook: Is dit het geheim van een goede relatie?

Redactie   ▸ door
Top
×
×