Het kan echt: een 3D geprinte trui

Dit wordt het coolste dat je deze maand gaat kopen: een 3D geprinte trui.

Stel je voor dat je een kledingstuk met een paar klikken op de knop precies kunt afstemmen op jouw wensen. Wie wil er nu niet een uniek kledingstuk dat als gegoten zit! Dat kan met een techniek die ze ‘3D-knitting’, dus 3D breien, noemen.

 Via The Girl and the Machine heb ik mijn eerste 3D-gebreide trui besteld, en het is net zo geweldig als het klinkt! 3D gebreide kleding is tot op de millimeter op jouw curves afgestemd, dus je moet er wel even wat moeite voor doen.

Eerst ga je met een meetlint aan de slag om je lichaamsmaten door te geven. Vervolgens kan je het kledingstuk personaliseren met de mouw- en zoomlengte, halslijn, patroon, kleur, ontwerp en materiaal. Mijn trui past als een handschoen en de duurzame merinowol voelt soepel en licht aan.

Last but not least: gepersonaliseerde kleding is ook nog eens goed voor het milieu. Alleen al in Nederland blijven jaarlijks 21,5 miljoen kledingstukken onverkocht, waarvan er 1,2 miljoen worden vernietigd. Door alleen te laten maken wat je nodig hebt, verminder je voorraad en afval!

Top
×
×