Bij het zien van dit huis wil jij ook duurzaam wonen

Dit futuristische huis is voor maar liefst 98 procent recyclebaar, geheel zelfvoorzienend én drijft op het water. Zou jij erin willen wonen?

Op het gebied van duurzaam wonen vinden constant ontwikkelingen plaats en hetzelfde geldt voor duurzaam wonen op het water. Zo heeft het internationale bedrijf EcoFloLife zich gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van milieuvriendelijke drijvende huizen. Wij zijn fan van hun WaterNest 100, een kiezelvormig huis dat overal ter wereld op rustige wateren kan worden neergelegd en super duurzaam is.

Voor de romp van WaterNest 100 is lichtgewicht aluminium gebruikt en voor het exterieur en interieur vooral hout. Maar liefst 98 procent van het huis is dan ook recyclebaar. Hiernaast beschikt de drijvende kiezel over een modern waterreinigingssysteem dat ervoor zorgt dat al het gebruikte water kan worden hergebruikt of schoon terugstroomt in het meer of in de zee waarop het huis drijft. 

De energie die WaterNest 100 nodig heeft, wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. En ook aan comfort is gedacht. Via een app kun je bepaalde functies in het huis bedienen en het interieur is strak, maar warm. Bekijk de binnen- en buitenkant van WaterNest 100 in deze video:

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×