Deze natuurlijke zeep heeft 18 (!) toepassingen en Meghan Markle is fan

Merken laten ons tegenwoordig graag geloven dat we voor alles wat we doen een nieuw product nodig hebben. Dat geldt niet voor het duurzame merk Dr. Bronner, dat een van de best verkochte merken in Amerika is. Je kunt Dr. Bronner's Magic Soap op wel 18 verschillende manieren gebruiken!

De eenvoudige Dr. Bronner’s Magic Soap wordt al decennia lang geproduceerd. Deze natuurlijke zeep is biologisch en fairtrade. Zelfs de mooie papieren verpakkingen zijn 100% recyclebaar. Maar wat Dr. Bronner’s Magic soap óók een fijn product maakt, is het feit dat de zeep (verkrijgbaar in vaste en vloeibare vorm) maar liefst 18 toepassingen zou hebben. De zeep is heel populair in Amerika en zou een van de favoriete producten van Meghan Markle zijn.

Hier kun je de zeep naar verluidt allemaal voor gebruiken:

 1. Handzeep

De meest logische toepassing is natuurlijk het wassen van je handen.

 1. Gezichtszeep

Minder voor de hand liggend is dat je met deze zeep ook je gezicht kunt wassen, zonder daarna het bekende trekkerige gevoel te krijgen. Dit hebben wij getest en de zeep voelt echt heerlijk.

 1. Shampoo

Hoewel je haar er van gaat klitten, wordt het van deze zeep wel erg schoon.

 1. Badzeep

De lekker ruikende zeep is ideaal voor in bad. De zeep schuimt wel ietsje minder dan normale badproducten, maar is dan ook veel natuurlijker.

 1. Scheerzeep

Doordat de zeep niet té erg schuimt, maar wel genoeg, kun je er goed mee scheren. Hierdoor raakt je mesje namelijk niet zo snel verstopt.

 1. Tandpasta

Je zou de zeep ook kunnen gebruiken als tandpasta. Gebruik bij het poetsen dan één druppel van de vloeibare variant op een natte tandenborstel.

 1. Massageolie

Als je de vloeibare versie verdunt kun je deze goed gebruiken om mee te masseren.

 1. Luchtverfrisser

Voor de zeep worden etherische oliën gebruikt die voor een heerlijke geur zorgen. De zeep kan dus ook prima in een diffuser om je huis lekker te laten ruiken.

 1. Afwasmiddel

De vloeibare variant is goed om mee af te wassen. Deze is erg geconcentreerd, waardoor je er niet veel van hoeft te gebruiken.

 1. Allesreiniger

Maar naast de vaat krijg je er ook een heleboel andere dingen in huis mee schoon. Zorg er dan wel voor dat je de zeep goed verdunt.

 1. Schoonmaakmiddel voor de vloer

En als je de zeep verdunt met water kun je er ook de vloeren mee dweilen.

 1. Wasmiddel

Als je een stuk vaste zeep vermaalt, kan dit heel goed door voor natuurlijk waspoeder. Je was gaat er heerlijk van ruiken, maar een wasverzachter is wel nodig.

 1. Voor in de kledingkast

Hiernaast kun je met de geraspte zeep een zakje vullen om in je kledingkast te hangen, zodat je kleren lekker fris blijven ruiken.

 1. Om je huisdier mee te wassen

De zeep is uitermate geschikt voor het wassen van bijvoorbeeld je hond, omdat de zeep zo natuurlijk is.

 1. Fijn wasmiddel voor wol en zijde

Met kleding van wol en zijde moet je zorgvuldig om gaan. De verdunde versie van de zeep maakt je kleren schoon, zonder ze te veel aan te tasten.

 1. Babyzeep

Ook voor de huid van baby’s is de zeep vanwege zijn natuurlijke en niet-chemische substantie fijn.

 1. Schoonmaakmiddel voor groenten en fruit

Met de verdunde versie van de zeep kun je goed het sproeimiddel dat op fruit en groenten zit wegspoelen.

 1. Pesticidenspray

De verdunde zeep is ideaal voor planten. Ook een mierenplaag kun je tegengaan met wat geraspte zeep.

Wij hebben bijna alle toepassingen zelf geprobeerd, en zijn echt fan van de zeep. Lees hier over de exacte verhoudingen voor bepaalde toepassingen. Je vindt onze favoriete natuurlijke producten van Dr. Bronner hier in de webshop van Seriously Good. Een uitgebreide selectie van Dr. Bronner’s Magic Soap vind je hier.

Dr. Bronner's Magic Soap heeft maar liefst 18 toepassingen

Dr. Bronner’s Magic Soap heeft maar liefst 18 toepassingen

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×