Dit zijn de 5 meest romantische plekken ter wereld (als je van natuur houdt)

Je kunt natuurlijk naar Parijs of Venetië gaan als je verliefd bent, maar wat vind je van één van deze originele en romantische plekken? Deze 5 hotspots midden in de natuur zijn wat ons betreft de meest romantische plekken ter wereld.

Ze liggen verborgen in de natuur en laten je anders naar elkaar én naar de wereld om je heen kijken. Wat ons betreft zijn dit de vijf meest romantische vakantiebestemmingen ter wereld:

1. Schommelen aan ‘het einde van de wereld’ in Ecuador

Romantische plekken in de wereld: schommelen in Ecuador

Reis af naar Baños de Agua Santa om te schommelen aan het einde van de wereld. De schommel is bevestigd aan het oude La Casa del Arbol – Spaans voor ‘De Boomhut’ – en bevindt zich op 2.600 kilometer hoogte. Het geeft je een prachtig uitzicht, als je durft tenminste…

 

2. Vaadhoo, de Maladiven

Romantische plekken in de wereld: Vaadhoo, de Maladiven

Zodra de zon ondergaat op dit eiland begint het zeewater bij de kustlijn licht te geven en dat ziet er magisch uit. Dit onwerkelijke gezicht wordt veroorzaakt door een bepaalde soort plankton die, net zoals bijvoorbeeld vuurvliegjes, oplichten in het donker.

3. De woestijn van Californië

Meest romantische plekken ter wereld: de woestijn van CaliforniëNog zo’n romantische plek, de woestijn van Californië. Door het warme weer kun je hier kamperen en ’s nachts naast je tentje genieten van de prachtige sterrenhemel, die bijna nergens zo mooi is als hier.

4. To Sua Ocean Trench, Samoa

Romantische plekken in de wereld: Sua Ocean Trench

Op dit eiland vind je op de Main South Coast Road het bekende To Sua Giant Swimming Hole. Deze bezienswaardigheid bestaat uit twee enorme openingen in de grond, waarvan er eentje is gevuld met prachtig turquoise water. Het water is zo’n dertig meter diep en bereikbaar via een ladder.

5. Kyoto, Japan

Romantische plekken in de wereld: kersenbloesemtijd in Kyoto

Ga hier heen in de lente, wanneer de bloesems bloeien, en ga samen mee met een boottocht op de Okazaki rivier. De kersenbloem is een symbool in Japan en de Japanners geloven dat de korte bloeitijd een metafoor is voor het leven. Het herinnert je ieder jaar aan het feit dat tijd iets heel waardevols is.

Geïnspireerd? Lees ook: 10 tekenen dat jij besmet bent met het Wanderlust virus

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×