Blog: Alice verhuisde naar Zuid-Afrika en brengt haar dagen surfend door

De Nederlands-Italiaanse Alice Marzano (39), eigenaar van het duurzame ondergoedmerk Les Culottes, verhuisde met haar gezin naar Zuid-Afrika. Voor Seriously Good schrijft ze over haar nieuwe leven, dat de laatste tijd vooral uit surfen bestaat.

“Iedere morgen zes uur dertig, pingelt er een surfreport bericht van de Dawn Patrol; ‘looks like 2-3ft sets coming thru, perhaps some 4ft. Lovely conditions.’ M’n dag begint goed.

Ik spring onder de douche, de kleren voor de kinderen liggen al klaar. Koffie pruttelt terwijl ik neuriënd de boterhammen smeer en langzaam druppelt de zon samen met m’n schatjes en hun slaperige ogen de keuken binnen. Wat zijn ze toch lief.

Surfplank, surfpak, surfschoentjes, surfhoedje, broodtrommels en kinderen in de bus. Valt je iets op aan de volgorde?

In m’n surfkloffie, hoodie & legging begroet ik ouders en leerkrachten op het schoolplein. Annie komt opgewonden op me af terwijl ze haastig haar zoontje de klas inzoent. Of ik de webcam heb gezien, mooie golven! Zij is mijn nieuwe vriendin en ik ben haar beste surfbuddy geworden.

Surfplank, surfpak, surfschoentjes, surfhoedje, broodtrommels en kinderen in de bus. Valt je iets op aan de volgorde?

Alice Marzano brengt haar dagen het liefst door op de surfplankWe scheuren weg in onze wagens. Ik zet de radio hard aan en begin eindelijk aan m’n lievelingsweg die door de bergen en langs de oceaan naar Muizenberg meandert. Mijn favoriete surfspot.

Toen we hier net waren aangekomen zag ik ze al, de surfmaatjes. Verschillende groepjes vrouwen en mannen, van bejaarden tot jongeren die elkaar enthousiast begroeten. Je ziet ze samen surfen, over het surfen praten en er dan nog een keer uitgebreid over napraten. Enig.

Bij mij begon dat met Andrew, een lieve 72-jarige verhalenverteller en ex-wereldkampioen Zuid Afrikaans roeien. Vrolijk sprak hij mij na het surfen aan op de parkeerplaats en hield niet meer op met babbelen. Sindsdien hoor ik, en Annie nu dus ook, bij de Dawn Patrol app-groep. Een innemende groep surffanaten van alle leeftijden die elkaar in ‘the back line’ treft.

Daar, ver achter in het water staren we samen naar de horizon. De ene keer in de zon, dan weer in de regen of nevel en dan weer tussen de zoveelste oogverblindende regenboog. Als er een set aan komt rollen en ik samen met mijn kersverse vrienden de lucht uit m’n longen peddel om die perfecte gladde golf te surfen, kan m’n dag echt niet meer stuk. Zo cruise ik bijna al mijn ochtenden weg.

Daar, ver achter in het water staren we samen naar de horizon

Om vervolgens als een dolle achter het stuur, de snelste weg naar huis te zoeken zodat ik nog op tijd wat werk af krijg voordat ik de kinderen van school moet halen. Afspraken plan ik zodanig in dat ik of daarvoor of daarna minstens een uur kan surfen, en laatst herschreef ik midden in de nacht de tekst van Sinead O’ Connor ‘Nothing Compares’ naar ‘Nothing but surf’.

Een tijdje terug werd ik gevraagd voor een interview. Of ik misschien als digitale nomade dinsdagochtend tijd had voor wat vragen, live via skype vanuit een college zaal in Utrecht. Tot voor kort zou ik die kans met beide handen hebben aangegrepen, maar het surfreport voor die ochtend was zo goed, dat ik voor het interview bedankt heb.

Surf over ego, een ernstige verslaving of mijn redder van lichaam en geest?

Ik ben er nog niet helemaal uit aangezien ik voor alsnog niet helemaal stil sta. Stiekem overweeg ik een carrière als professioneel surfster en intussen wordt de volgende longboard geshaped, van goud zoals de gloednieuwe Les Culottes ‘Gold’ collectie. Alleen schitteren deze lijnen geen vrouwelijke contouren, maar de golvende lijnen van de oceaan bij zonsondergang.”

In de webshop van Seriously Good vind je de eerste collectie van Les Culottes: Les Voyageurs. Bekijk alle ontwerpen hier.

Geïnspireerd? Lees ook haar eerste column: Alice ging een jaar lang op reis met haar gezin

Top
×
×