De mooiste tiny houses in Nederland: 5X bijzonder wonen

Je ziet ze steeds meer: tiny houses. De mini-huisjes zijn vaak helemaal naar de smaak van de bewoner(s) ontworpen en ingericht en daardoor heel bijzonder. Deze 5 bijzondere exemplaren vind je gewoon in Nederland.

Dat klein wonen en minimaliseren in is, zie je aan de stijgende hoeveelheid tiny houses in Nederland. Sinds kort is er zelfs een Funda voor tiny houses. Een tiny house brengt namelijk veel voordelen met zich mee, zoals minder (financiële) lasten en een kleinere ecologische footprint. Bovendien kun je een tiny house helemaal naar je eigen smaak ontwerpen en inrichten. Deze vijf bijzondere tiny houses zullen je vast en zeker inspireren:

  1. Zelfvoorzienend huis

Tiny House Tiny TIM

In de Tiny TIM ((Timber Independent Mobile) kun je op ongeveer 13 vierkante meter volledig zelfvoorzienend leven. Zo heeft dit tiny house een energiedak met hybride zonnepanelen, windmolens, een groene water-zuiverende wand voor gerecycled drinkbaar water.

  1. Het ‘afvalhuis’

De leukste tiny houses: afvalhuis

Dit huisje, dat in Wageningen staat, is door bewoner Henk gemaakt van sloophout en gevonden materialen, duurzamer kan het bijna niet!

 

  1. Het wikkelhuis

De leukste tiny houses: wikkelhuis

De zogenoemde wikkelhuizen worden gemaakt van golfkarton en zijn aan de buitenkant gewikkeld in een waterdichte damp open folie. Door het houten interieur hebben de huizen een warme uitstraling.

 

  1. Het Waterland-huisje

De leukste tiny houses: Waterland-huisje

Het Waterland-huisje van 10m2 staat op Strijp-S in Eindhoven. Je kunt het huren als werkplek of bed & breakfast. DE makers verbeteren het huisje voortdurend aan de hand van de feedback die ze krijgen van huurders. Zo wordt het steeds mooier en beter.

  1. MiniStek-huisje

De leukste tiny houses: MiniStek huisje

Van dit huisje is alleen nog een prototype, maar we wilden het je toch niet onthouden. Het MiniStek-huis is een volledig zelfvoorzienend huis dat meedraait met de stand van de zon. De schuine daken met zonnepanelen hebben een hellingshoek waarmee ze zo veel mogelijk zonlicht vangen. Deze energie wordt gebruikt om het huis te laten draaien. Het huisje is 26 m2, inclusief een terras van 4m2.

Meer inspiratie? Lees ook Verslavingsalert! Er sinds kort een Funda voor tiny houses

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×