Deze 8 beroemde mannen eten geen vlees meer

Vegetarisme is hot! De allergrootste mannelijke celebs ter wereld, we noemen een Bruce Springsteen of Brad Pitt, eten geen dieren en inspireren miljoenen mensen met hun diervriendelijke lifestyle.

Geen of minder dieren eten wordt steeds normaler en meer wijdverspreid omdat het beter is voor milieu en dierenwelzijn, maar heel vernieuwend is het niet. Grote denkers als Plato, Leonardo DaVinci, Abraham Lincoln en Albert Einstein kozen ook al voor een vegetarisch dieet. De lijst van beroemde vegetariërs is dan ook seriously lang. Onze top 8:

Brad Pitt is vegetariër1. Brad Pitt
Hoe turbulent zijn liefdesleven is (ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen van het einde van Brangelina, al gloort er hoop aan de horizon), op zijn bord is het al decennia pais en vree. Pitt is overtuigd veganist en een zeer betrokken dierenactivist.

 

2. Leonardo DiCaprio
Dat Leonardo DiCaprio aka Captain Planet geen vlees eet, zal niet als een schok komen. DiCaprio was onder meer co-producent van de documentaire Cowspiracy die al duizenden kijkers heeft geïnspireerd (vaker) vegetarisch te eten.

Bekijk ook: 5 redenen waarom we Leonardo DiCaprio seriously good vinden

Bruce Springsteen volgt een overwegend vegetarisch dieet3. Bruce Springsteen
Op 68-jarige leeftijd is The Boss nog steeds onvermoeibaar op het podium. Ik was vorig jaar bij een concert van hem dat drie uur duurde. Ik kon niet meer, terwijl hij nog stond te springen. Zijn geheim? Een strikt fitness-regime en een overwegend vegetarisch dieet. Springsteen loves his greens, maar op zijn tijd eet hij nog een kippetje.

Richard Gere is Buddhist en vegetariër4. Richard Gere
De 68-jarige Oscar-winnaar is aanhanger van het boeddhisme, een goede bekende van de Dalai Lamai en eet al jaren geen dieren meer. Hij zegt: “People get offended by animal rights campaigns. It’s ludicrous. It’s not as bad as mass animal death in a factory.”

 

Peter Dinklage van de serie Game of Thrones is vegetariër5. Peter Dinklage
Peter wie? Misschien ken je hem beter als Tyrion Lannister uit de waanzinnig populaire serie Game of Thrones. De kilo’s vlees die hij als Lannister in GOT weg moet werken, zijn gemaakt van tofu of vleesvervangers, want Dinklage ziet geen verschil tussen honden, katten of varkens. Daarom eet hij vegetarisch.

Paul McCartney is vegetariër6. Paul McCartney
“If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian.” Deze quote van de voormalig Beatles-zanger hangt nu op praktisch iedere Peta-poster. Zijn dierenactivisme heeft zijn kinderen overigens ook niet onberoerd gelaten. Dochter Stella McCartney is een van de voorlopers op het gebied van duurzame en diervriendelijke mode.

Bono Vox van U2 is vegetariër7. Bono Vox
De U2-zanger zet zich al jaren in voor het redden van levens in Afrika. Hierover zegt hij: “Ik besefte me dat het tegenstrijdig was dat ik enerzijds honger in Afrika probeerde te bestrijden, en anderzijds nog steeds vlees, melk en eieren at dat enorme hoeveelheden land, water en energie in Afrika opslokt.” En zo werd ook Bono vegetariër.

Prince was overtuigd veganist8. Prince
Hij mag dan niet meer leven, maar Prince uit dit lijstje laten voelt misdadig. Prince was overtuigd veganist. In het nummer Animal Kingdom dat hij aan dierenrechtenorganisatie Peta schonk, zong hij:

No member of the animal kingdom ever did a thing to me
It’s why I don’t eat red meat or white fish
Don’t give me no blue cheese

Sinds de breuk met Gwyneth Paltrow is Chris Martin geen vegetariër meerVan de lijst gevallen: Chris Martin
Sinds zijn breuk met Gwyneth Paltrow hoort de zanger van Coldplay niet meer thuis in dit lijstje (eigenlijk net als Bruce Springsteen, maar hij is The Boss). Want na jaren vegetarisch leven, eet de zanger na zijn scheiding weer af en toe vlees. Zijn dochter Apple (hoe kan het ook anders met deze naam) is wel vegetarisch blijven eten.

Geïnspireerd? Lees ook: Ik heb de lekkerste vleesloze hamburger ter wereld gegeten

Top
×
×