Alice verhuisde met haar gezin naar Zuid-Afrika en dat is niet altijd makkelijk

De Nederlands-Italiaanse Alice Marzano (39), eigenaar van het duurzame ondergoedmerk Les Culottes, verhuisde met haar gezin naar Zuid-Afrika. Voor Seriously Good schrijft ze over haar nieuwe leven, dat behalve fantastisch soms ook best moeilijk is.

“Er schuilen hier bandieten in de bergen die lukraak wandelaars neersteken. Gister is een meisje met een messteek beroofd van haar tasje op het lege strand terwijl ze even dacht te kunnen wegdromen bij zonsondergang en nu ben ik alleen met de kinderen.

De eerste dagen dat Wouter op pad is voor werk, moet ik m’n ritme opnieuw uitvinden en de superhero in huis zijn. Je zou denken dat een flinke dosis optimisme samen met een goedwerkend alarm systeem geruststelt; als het afgaat zet ik m’n verdedigingsplan in, tot ik laatst midden in de nacht overeind vloog door de loeiende sirene en ik tollend van de adrenaline aan de grond genageld bleef staan in plaats van mijn kinderen te redden. Gelukkig was het vals alarm en behalve een spoortje bloed op de tegels omdat we op blote voeten lopen, gebeurt er niet zoveel.

Les Culottes surfplankVoor mijn vriendinnen is het allang een gegeven dat ze hier waakzamer in het leven moeten staan; kijk regelmatig over je schouder en laat je achtervolger merken dat je hem in de smiezen hebt. Zit er iemand achterin je auto? Rijd door rood als het donker is. Kijk eerst door je zijraam wie er aanbelt en douche met je alarm aan. Slaap met de deuren op slot en vergeet je huis- en auto sleutels niet, en vooral de telefoons om de Combat Force of de buurtwacht te bellen.

Tollend van de adrenaline bleef ik aan de grond genageld staan in plaats van mijn kinderen te redden

De kinderen liggen nu knus bij mij in bed, de kamerdeur is op slot en ik slaap als een roos. We praten over de boeven die eigenlijk best zielig zijn. Dat ze stelen van de honger, omdat ze helemaal niets hebben. We hebben het ook over de vriendinnetjes Babsi en Lwandle die in een township wonen en gelukkig wel naar school mogen. We hopen dat ze later geen boef hoeven te worden.

Met m’n autodeuren op slot en mijn nieuwe single fin surfplank naast me op de stoel ben ik vanmorgen door het ruige berglandschap naar de surfspot gescheurd.

James E. Michener schrijft in ‘Het Verbond’ over de San, de oorspronkelijke bevolking die hier zonder grenzen leefde. Als rondtrekkende nomaden geloofden ze dat de grond, het water en de lucht voor iedereen was.

Waren er ook bandieten geweest als niemand de grond had ingepikt?”

In de webshop van Seriously Good vind je de eerste collectie van Les Culottes: Les Voyageurs. Bekijk alle ontwerpen hier.

Geïnspireerd? Lees ook de vorige column: Alice ging een jaar lang op reis met haar gezin

Les Culottes

Top
×
×