De 8 spectaculairste vakantiebestemmingen in Europa

Wil je deze zomer is een keer iets anders doen dan weer een strandvakantie in Spanje of Frankrijk? Dan heeft Europa ook op dat gebied heel veel mooie plekken in de aanbieding.

Voor een bijzondere vakantiebestemming hoef je echt geen duizenden kilometers te vliegen. Ook in Europa zijn er genoeg mooie plekken waar je misschien nog niet bent geweest. Deze 8 plekken vinden wij het spectaculairst:

  1. Gorges du Verdon, Frankrijk

Spectaculaire plekken in Europa: Gorges du VerdonIn het zuiden van Frankrijk vind je de Gorges du Verdon, ook wel de Grand Canyon van Frankrijk. De 25 kilometer lange rivier Verdon heeft hier een prachtige kloof uitgesleten en de rotswanden zijn er tot wel 700 meter hoog. De hoge rotswanden en het turquoise water zorgen voor een indrukwekkend uitzicht. Ook leuk: je kunt waterfietsen en bootjes huren om het water op te gaan.

  1. De Melissani grot, Griekenland

Spectaculaire plekken in Europa: Melissani grotOp het Griekse eiland Kefalonia bevindt zich de Melissani grot. De grot werd ontdekt nadat een deel van het ‘dak’ was ingestort. Het meer ligt zo’n twintig meter onder de grond en is bereikbaar voor bezoekers per boot of via de trappen en de ondergrondse gang.

  1. Cabo de Gata-Nijar, Spanje

spectaculaire plekken in europa: Cabo de Gata-Nijar

Dit natuurpark, gelegen in het zuiden van Spanje, is één van de belangrijkste natuurreservaten in West-Europa. Naast duizenden vogelsoorten, waaronder flamingo’s, vind je in dit vulkanische gebied onder andere prachtige kliffen, rotseilandjes, koraalriffen en stranden met fossielen.

  1. De Duoro vallei, Portugal

Spectaculaire plekken in Europa: Duoro vallei

Veel plekken in dit gebied staan sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zo gek. In de vallei zijn talloze prachtige wijngaarden en kleine dorpjes te bezichtigen, waar je kunt genieten van plaatselijke port wijnen. Je kunt de vallei onder andere met de auto ontdekken en dan kun je het beste de N-222 nemen, want deze weg met vele uitzichtpunten wordt gezien als één van de mooiste ter wereld.

  1. De Eisriesenwelt, Oostenrijk

Spectaculaire vakantiebestemmingen Europa: Eisriesenwelt

De grootste ijsgrot ter wereld is de Eisriesenwelt in Oostenrijk. De grot ligt 400 meter onder het aardoppervlak en is in totaal 42 kilometer lang. Toeristen kunnen alleen tussen mei en oktober een bezoek brengen aan een deel van de grot onder begeleiding van een gids.

  1. Het Geirangerfjord, Noorwegen

spectaculaire plekken in Europa: Geirangerfjord

Noorwegen heeft wel duizenden fjorden en sommigen, zoals het Geirangerfjord, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De steile wanden die door gletsjerwerking zijn uitgesleten zorgen voor een adembenemend gezicht.

  1. Plitvice, Kroatië

Spectaculaire plekken in Europa: Plitvice

In dit nationale park in Kroatië zijn zestien meren door stroompjes en watervallen met elkaar verbonden. Ieder jaar komen er meer dan een miljoen mensen naar Plitvice om dit mooie natuurverschijnsel te zien. Je kunt het nationale park door met het treintje, maar ook per boot of lopend via de vele wandelroutes.

  1. Het Zwarte Woud, Duitsland

Spectaculaire plekken in Europa: Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland en het is één van de populairste toeristenbestemmingen van het land. Met zijn hoge dennen-en sparrenbomen en heuvels heeft het bos een sprookjesachtig uiterlijk. Het bos inspireerde de gebroeders Grimm onder andere tot het sprookje Hans en Grietje.

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×