Even wegdromen: dit zijn de 8 mooiste stranden ter wereld

Van een adembenemende baai in Australië tot het uitgestrekte strand op ons eigen waddeneiland Schiermonnikoog. Dit zijn de mooiste stranden ter wereld. Om even bij weg te dromen.

Ze zijn bijzonder vanwege de overweldigende natuur, het opvallende landschap of de bijzondere diersoorten. Deze 8 stranden worden gezien als de mooiste ter wereld:

  1. Shell Beach, Shark Bay (Australië)

De mooiste stranden ter wereld: Shell Beach, Shark BayDit stukje strand behoort tot het UNESCO werelderfgoed en dat vinden wij niet zo gek. Het kilometers lange strand wordt namelijk gevormd door een ontelbare hoeveelheid witte schelpen die prachtig afsteken tegen de heldere, blauwe zee.

  1. Lyme Regis (Engeland)

 

Op dit strand gonst het van de paleontologen en fossiel-liefhebbers. Hier vind je in het zand en in de rotsen fossiele overblijfselen van zeedieren die zo’n 180 miljoen jaar geleden leefden. Van plan om deze mooie plek een bezoekje te brengen? Doe dit dan in mei en pak het jaarlijkse fossiel-festival mee.

  1. Schiermonnikoog (Nederland)

De mooiste stranden ter wereld: Noordzeestrand SchiermonnikoogHet Noordzeestrand op ons eigen waddeneiland Schiermonnikoog is bijzonder vanwege zijn breedte. Het uitgestrekte strand is één van de breedste stranden van Europa en is bovendien ook nog eens heel schoon.

  1. Reynisfjara Beach (IJsland)

De mooiste stranden ter wereld: Reynisfjara BeachAls je ooit in IJsland bent mag je deze magische plek niet overslaan. Aan de zuidkust ligt Reynisfjara Beach, een strand met zwart zand en zwarte rotsen en stenen. Vooral op een zonnige dag met strakblauwe lucht is het er prachtig, maar ook op een dag met minder weer is het een indrukwekkend gezicht.

  1. Pink Beach, Great Santa Cruz Island, Zamboanga (De Filipijnen)

De mooiste stranden ter wereld: Pink Beach op het Isla Gran Santa Cruz, bij ZamboangaVan de grote hoeveelheid mooie stranden op De Filipijnen behoort Pink Beach zeker tot de top. Het strand heeft de rozige kleur te danken aan de miljoenen kleine stukjes rood koraal die zich met het zand hebben vermengd.

  1. Anse Source d’Argent, La Digue (De Seychellen)

De mooiste stranden ter wereld: Anse Source d’Argent, La DigueHet is één van de meest gefotografeerde stranden ter wereld en als je kijkt naar het parelwitte zand, het lichtblauwe water en de mooie, uitstekende rotsen is dat heel begrijpelijk. Bovendien is het ook nog eens de enige plek op aarde waar je de ernstig bedreigde zwarte paradijsmonarch kunt spotten. Van deze vogelsoort bestaan er nog maar zo’n honderd.

  1. Piha Beach (Nieuw-Zeeland)

De mooiste stranden ter wereld: Piha BeachDit strand met de grote, 16 miljoen jaar oude rots (Lion Rock) is de trots van vele mensen in Auckland en zie je dan ook terug op dingen als postzegels en telefoonboeken. Het strand is gevormd door vulkanische mineralen en heeft daardoor een zwarte kleur en de stevige golven maken het de ideale plek voor surfers.

  1. Calanque d’en Vau, Cassis (Frankrijk)

De mooiste stranden ter wereld: Calanque d’en Vau, CassisDeze plek bereik je alleen door vanaf de parkeerplaats boven nog een uur naar beneden te lopen. Je moet er dus wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat: een klein kiezelstrandje tussen hoge, witte kliffen in met het helderste water dat je ooit hebt gezien.

Geïnspireerd? Lees ook: De mooiste ecohotels ter wereld

Celine Bast   ▸ door
Top
×
×