6 tips voor een goede natuurlijke zonnebrandcrème

Dat je je insmeert met zonnebrand verdient al een applaus. Maar weet je dat je je huid en het milieu nog blijer maakt, wanneer je een van deze 6 zonnebrandcrèmes kiest!

Nieuwsgierig waarom we deze zonnebrandcrèmes tippen? Lees dan het artikel: milieu- én huidvriendelijke zonnebrand: hoe vind je die?

 1. Ohm Sun Safe
  Alleen al om de mooie flacon zou je deze zonnebrand willen aanschaffen. Maar ook de inhoud is seriously good. Een fysische filter en 100 procent natuurlijke ingrediënten. Sun Safe claimt geen schadelijk effect op het zeeleven te hebben en daarom ook Sea Safe is.
 2. Fair Squared
  De Seriously Good redactie is fan van de Body Sun Oil factor 50 van Fair Squared. Deze milieuvriendelijke zonnebrand bevat Arganolie, niet voor niets wereldwijd een van de populairste ingrediënten van beautyproducten. Vind je factor 50 te heftig (op de redactie lopen nogal veel blondjes met een lichte huid), dan is de Body Sun Lotion Abrikoos met factor 30 heerlijk, vooral voor de gevoelige huid. Je vindt beide zonnebrandcrèmes hier in onze webshop.
 3. Lovea
  Deze fijne zonnebrand (ik ben zelf een tevreden gebruiker) met minerale filter is Ecocert gecertificeerd, bevat geen synthetische parfum of parabenen en bestaat voor 100 procent uit biologische ingrediënten.
 4. Attitude Little Ones
  Veilig zonnen wordt bij Attitude serieus genomen, want hun zonnebrandcrèmes zijn vrij van parabenen, siliconen, nanodeeltjes, formaldehyde en parfum. Hij is ook nog eens veganistisch en dierproefvrij. Wij tippen vooral hun Little Ones-lijn met zonnebrandcrème voor kinderen, omdat die optimaal beschermt. Voor kinderen heeft Attitude een speciale stick voor gezicht en lippen, heel handig! Je vindt de zonnebrancrèmes van Attitude hier in onze webshop.
 5. Lavera
  Beschermt met een fysische filter zonder nanodeeltjes. Daarom blijft er een wit waasje op de huid achter. Ook zeer geschikt voor kinderen omdat de zonnebrand alleen opnieuw aangebracht moet worden na bijvoorbeeld afdrogen met een handdoek.
 6. After sun
  Omdat de verzorging na het zonnen ook belangrijk is, tippen wij deze after sun lotion met groene thee van Fair Squared uit onze eigen webshop.Deze After Sun Lotion bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Groene thee heeft een kalmerend en herstellend effect op de huid. Perfect om de huid na een lange dag zon te voeden en verkoelen.

Psst. We zouden zes zonnebrandcrèmes tippen, maar hier nog een zevende. Het door Vogue geprezen Stream2Sea is de enige zonnebrand dat met wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond veilig te zijn voor koraalriffen en zeeleven. Helaas is de zonnebrand nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel te bestellen via bijvoorbeeld Amazon.

Top
×
×