6 kamerplanten waar je beter van gaat slapen

Word je regelmatig wakker met hoofdpijn of een dof gevoel in je hoofd? Misschien is er te weinig zuurstof in je slaapkamer aanwezig. Deze planten zouden wel eens kunnen helpen.

De meeste planten zetten overdag koolstofdioxide om in zuurstof, maar er zijn uitzonderingen. Dat is fijn voor jou, want deze nachtwerkers zuiveren ’s nachts de lucht om jou heen. Zet ze naast je bed en je wordt met een frisser hoofd wakker.

1. Sansevieria
In tegenstelling tot wat de bijnamen van deze plant doen vermoeden – ‘slangenplant’ of ‘vrouwentong’ – draagt hij bij aan een regelmatige ademhaling en een gezond immuunsysteem. De sansevieria zou zelfs helpen tegen hoofdpijn.

2. Aloë vera
Waar stopt het met deze plant? Behalve dat hij antwoord biedt op bijna ieder huidprobleem, verwijdert aloë vera ook nog chemische stoffen uit de lucht en geeft hij ’s nachts zuurstof af.

3. Gerbera (oranje)
De vrolijke oranje bloemen van de gerbera geven een heerlijke geur af, zuiveren de lucht en zorgen voor een goede luchtvochtigheidsgraad. Win-win-win!

4. Orchidee
Deze sierbloem is seriously good in het verbeteren van de lucht. Hij is een meester in het verwijderen van de stof xyleen, een giftige stof die wordt verwerkt in allerlei producten die we in huis hebben. Nog een pluspunt: de orchidee gedijd goed bij verwaarlozing.

5. Kerstcactus
Een perfect cadeau voor de feestdagen! Deze cactus heeft prachtige kleurrijke bloemen, vergt weinig onderhoud en gedurende de nacht voorziet hij je van zuurstof.

6. Goudpalm
Deze palmsoort brengt je slaapkamer niet alleen in tropische sferen, maar zorgt ook voor een goede luchtvochtigheid en schone lucht. Geef de plant niet te veel water!

Geïnspireerd? Lees ook: Dit is de reden dat jouw kamerplanten altijd dood gaan (en zo voorkom je het)

Top
×
×